Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

 Dnevničke beleške

Beleška 10

 

 Razgovori s povodom

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Nehargil

 

DNEVNIČKE BELEŠKE

 

 

Beleška 10 - 18.06.2010

Međureligijski savet promoviše verske slobode

 

Čitam da je juče ustanovljen Međureligijski savet Ministarstva vera Republike Srbije koji čine predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica.

Savetom će predsedavati Bogoljub Šijaković, ministar vera, a njegovi članovi su vladika bački Irinej, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i Isak Asijel, glavni rabin Jevrejske zajednice u Srbiji. Kako je objašnjeno zadaci saveta biće afirmisanje verskih sloboda i verske kulture, zajednički pristup važnim društvenim pitanjima, organizacija skupova.

Baš bih voleo da vidim kako će to ovaj "Savet" sastavljen od četiri tradicionalne i najkonzervativnije konfesije,da promoviše verske slobode, osim ako se ne radi o borbi da prigrabe još malo veća prava za sopstvenu veru i slobodu da rade i pričaju šta hoće bez mogućnosti da budu sankcionisani.

Da je po njima merilo sveta danas, još bi smo mi teglili magarce u tami Srednjeg veka. Po njima bi trebalo sve zabraniti i da njihova uvek i u svemu bude poslednja. Na sreću ta vremena su prošla, pa je njihov uticaj, beznačajan i mali...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2010 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 25-01-2013 02:41