Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

 Dnevničke beleške

Beleška 22

 

 Razgovori s povodom

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Nehargil

 

DNEVNIČKE BELEŠKE

 

 

Beleška 22 - 25.08.2010

Papa ukida zloglasne Hristove legionare

 

Papa Benedikt XVI napokon je prinuđen da ukine zloglasni red Hristovi legionari, piše londonski "Independent". Tu najzagriženiju kontroverznu grupu unutar Katoličke crkve godinama je štitio papa Jovan Pavle II, a sada je pred gašenjem jer je otkrivena razvratnost njihovog osnivača.

Hristovi legionari su organizacija koja funkcioniše unutar crkve i pod njenom zaštitom, a 1941. osnovao ju je meksički sveštenik Marsijal Masijel. Tokom godina Masijel je uspeo da zgrne milione, tako da se procenjuje da Hristovi legionari trenutno raspolažu fondom većim od 20 milijardi funti. Sveta stolica je niz godina ne samo tolerisala, već je i podržavala njihove postupke.

Masijel, koji je 2008. preminuo u 87. godini, bio je serijski pedofil i zavisnik od morfijuma, kojem crkvene dogme nikad nisu puno značile. Osim što je u životu zgrnuo ogromno bogatstvo, napravio je barem troje, a možda i šestoro dece. Njegovoj imperiji odano je oko 800 sveštenika i 25.000 sledbenika u 39 država sveta.

Da li je pokojni papa Jovan Pavle II, jedan od najpopularnijih poglavara u istoriji Rimokatoličke crkve, znao za Masijelove zločine, pitanje je koje će ostati bez odgovora. On se, međutim, lično zalagao da se zloglasnom meksičkom svešteniku omogući slobodno delovanje. Njegov entuzijazam ne deli trenutni suveren Vatikana, koji Masijela nikad nije voleo. Još 2006. godine papa je zabranio Masijelu da drži mise i izvodi ostale verske rituale u javnosti. Već tada je Vatikan znao za njegovu sklonost ka pedofiliji, ali ništa nije učinjeno kako bi on bio zaustavljen.

U međuvremenu, razotkrivena su sva Masijelova zlodela, tako da je donesena odluka da se njegova organizacija zabrani. Zbog toga je papa Benedikt XVI potpunu kontrolu nad Hristovim legionarima sada predao svom savetniku, nadbiskupu Velasiju de Paolisu, koji je zadužen da se konačno stane na kraj Masijelovim učenjima, koja su među članovima grupe preživela i posle njegove smrti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2010 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 25-01-2013 02:23