Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

Beleška 73

 

 Razgovori s povodom

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Nehargil

 

DNEVNIČKE BELEŠKE

 

 

Beleška 73 - 03.10.2011

Džinovska Sunčeva oluja 2013. godine

NOVI PRILOZI TEORIJI POBUNE ZEMLJE I NEBA - XII

 

Iz NASA-e u Hjustonu je procurela informacija o vrlo verovatnom katastrofičnom scenariju 2013. godine, kada će će naša planeta doživeti "veliki šok". Naučnici NASA smatraju da će sunčeva aktivnost uništiti Zemlju i dovesti do apokalipse. Naime, periodi u kojima je Sunce najaktivnije ponavljaju se svakih 11 godina. Ove godine su se dogodili jaki uticaji Sunca na našu planetu, a zadnji su bili tokom 22. i 24. septembra, navode iz NASA, kada su zabeležene jake solarne baklje u blizini sunčeve pege AR1302. Tada je nastao talas nabijenih čestica, koje su već stigle do Zemljine magnetosfere, a kao posledica toga nastala je snažna geomagnetska oluja.
Aktivnost sunčeve pege AR1302 će opasti, ali će se u sledećih nekoliko godina ponovo intenzivirati, ali se rekordno opasan uticaj sunčevih baklji očekuje 2013. godine. Naučnici iz NASA praktično su alarmirali javnost i navode da je planeta Zemlja u nekoj vrsti "sunčeve" opasnosti.

Nakon erupcije na Suncu planeta će ostati bez struje, reaktori u nuklearnim elektranama neće moći da se hlade, staće sva prevozna sredstva. Ogromna Sunčeva oluja koja će označiti kraj perioda mirovanja ove zvezde desiće se 2013. godine i izazvaće nezapamćen haos na planeti. Na udaru će biti svi telekomunikacioni uređaji, sva elektronika, saobraćaj, ali i industrija, pa i vojska. Udar sa Sunca će biti toliko jak da bi se moglo desiti da cela planeta ostane bez struje, tvrde stručnjaci NASA. Pošto danas skoro sve na svetu radi na električnu energiju, ovo znači da bi posledice bile nesagledive. Nuklearne elektrane bi ostale bez sredstva za pokretanje mehanizama neophodnih za hlađenje reaktora, saobraćajni sistem bi se u potpunosti raspao, pošto bi otkazala elektronika u avionima, automobilima, brodovima i drugim prevoznim sredstvima, kao i signalizacija i navigacija. Takođe, sistemi za proizvodnju pitke vode ostali bi bez izvora napajanja. Prestali bi da rade telefoni i mobilne i fiksne telefonoje, ne bi bilo više interneta, televizije, radija...

Drugim rečima, u roku od nekoliko minuta u celom svetu će zavladati potpuni haos. Sve ovo je rezultat činjenice da će vrhunac u Sunčevom energetskom ciklusu nastupiti tokom 2013. godine i manifestovaće se znatnim povećanjem nivoa radijacije na Suncu, što će usloviti pojavu velikih solarnih oluja. One će, kada dođu do Zemlje, izazvati strahovite geomagnetske oluje na našoj planeti. Mogli bismo da budemo bez struje danima, a možda i mesecima. To još niko ne zna, tvrde u NASA. Nešto slično se već dogodilo pre oko 150 godina (1. septembar 1859. godine), kada je oluja sličnog intenziteta pogodila Zemlju. Tada su spržene sve telegrafske linije u Evropi i Americi, a stubovi su se palili bukvalno sami od sebe. Polarna svetlost je bila vidljiva gotovo na celoj planeti, a u Severnoj Americi je bila toliko jaka da su ljudi mogli usred noći da čitaju uz nju. Zabeleženo je i to da je nekoliko desetina telegrafista doživelo strujni udar.

Nije smak sveta u pitanju, kao što ga neki predviđaju tumačeći kalendar Maja, ali posledice mogu biti takve da će ličiti na kraj civilizacije koju poznajemo. Ove posledice bi svakako izazvale totalni krah industrije i ekonomije svih zemalja na svetu. Svetski mediji prenose da se oko glavnog hrama El Kastiljo i drugih majanskih hramova okuplja mnoštvo turista, ali se pravi bum očekuje naredne godine zbog odbrojavanja do majanskog smaka sveta 21.12.2012. godine. Taj datum je, naime, poslednji dan u kalendaru drevnog naroda Maja i mnogi naučnici zaključili su da je reč o danu kada će doći kraj sveta ili barem ljudske civilizacije. Ipak, arheolozi, astronomi i sami pripadnici indijanskog naroda kažu da je jedina stvar koja će verovatno pogoditi Zemlju zapravo kiša meteora i predstojeće sunčeve oluje.

Nagađanja o smaku svata su nastala nakon što je kamena ploča Maja pronađena u ruševinama u južnom Meksiku tokom pravljenja autoputa 60-ih. Velik deo ploče je oštećen, a deo je ukraden. Ali u onome što je ostalo sadržan je datum 2012. Natpis opisuje nešto što bi se trebalo dogoditi 2012. godine, što uključuje misterioznog boga Maja povezanog s ratom, ali i kreacijom. Međutim zbog oštećenja kamena, kraj odlomka gotovo je nečitljiv.

Ima još godinu i nešto više vremena do ovih događanja. Oni koji su razumni, svakako će znati da se pripreme. Pošto će svi elektronski uređaji koje posedujete biti neupotrebljivi kada nas zadesi džinovska oluja i kako shodno tome sledi teška ekonomska kriza, evo najboljeg saveta - kupite kuću na selu. U pojedinim selima, cena jednog domaćinstva ne prelazi vrednost veću od cene 2-3 kvadratna metra stana u Beogradu. Onog ko barem malo zna šta je to život na selu i u prirodi, nikakva kriza ili beda ne može snaći niti zadesiti...

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2011 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 25-01-2013 01:32