Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

Beleška 76

 

 Razgovori s povodom

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Nehargil

 

DNEVNIČKE BELEŠKE

 

 

Beleška 76 - 30.01.2012

U slavu Druge Objave Svetlosti

Od 2. do 4. februara - Svetkovina Plodnosti i početka novog ciklusa duhovnog razvoja

 

Pred nama su dani velike svetkovine Druge Objave Svetlosti od 2. do 4. februara, kada se proslavlja uzdizanje Moći Boga Nergala.

Tradicionalna Svetkovina Plodnosti kada Seme Života izrasta u Svetlosti započinje 2. i traje do 4. februara, ritualne svetkovine, kada je Tama je na vrhuncu, Svetlost počinje da raste, a život se u zemlji začinje.

Ovaj praznik predstavlja početak novog duhovnog razvoja i ostavljanje svega lošeg iza sebe. To je vreme za obnavljanje svake vrste i započinjanje novih ciklusa.

Astrološki fenomen je sredina zime, solarnih 15º Vodolije, 4. februara u 11:22

Pripremite neko od tradicionalnih jela: hleb sa semenom suncokreta, kolače, biljne supe i čajeve. Tamjan neka vam budu bosiljak, mirisna smola i ištari, a valjalo bi da u ovim danima u kući bude upaljena crvena ili sveća od čistog voska. Kristali koji nose energiju ove velike svetkovine su ametist, oniks i tirkiz.

Raznih naziva ima za ovaj praznik, od kojih su Imbolc i Candlemass u zapadnim tradicijama najpopularniji. Drugi Nehar (Druga Objava Svetlosti) je naziv iz drevne sumerske tradicije.

Inače, ovaj veliki praznik je u našem narodu poznat pod imenom Sretenje i pod tim imenom se praznovao kod svih slovenskih naroda u staro doba pre pokrštavanja. Hrišćanska crkva je ime ove drevne svetkovine zloupotrebila i potpuno joj promenila smisao i značaj. Istočne crkve koje koriste Julijanski kalendar ovaj dan obeležavaju 15. februara, što je u prirodnom i fenomenološkom smislu potpuno besmisleno.

 

Mali ritual zaštite

 

Ritual Zaštite pred otpočinjanje novog duhovnog ciklusa, a koji se vrši u ove dane svetkovine, je veoma važan i možda najznačajniji, posebno među magovima i posvećenicima u okultne veštine. Veoma je lak za izvođenje. Za ovaj ritual vam je potreban kamfor, a ukoliko ga ne možete dobaviti, može poslužiti i običan tamjan smirne sa dodatkom praha bosiljka. U prvom noćnom satu odmah iza zalaska Sunca, zapalite kamfor u kadionici i lagano prođite celim prostorom i oko svih stvari tako da dim kamfora ispuni ceo prostor. Kada završite sa kađenjem, uzmite komadiće kamfora i stavite ih u sve ćoškove prostora u kojem boravite ili radite, a najbolje i u sve prostorije kuće ili stana. Miris kamfora je toliko moćan da će odagnati svaki pokušaj napada sa astralne ravni i onemogućiti bilo kom biću iz Onostranog da uđe u vaš prostor ukolikoko ga niste sami prizvali.

Neka miomiris Svetog Tamjana ispuni ceo prostor kako bi uravnotežio sve sile i uneo potpunu hramoniju u prostor i vaše biće. Kada završite kađenje upalite crvenu sveću ili od čistog voska. Dok sveća dogoreva, smestite se udobno i posvetite meditaciji. Pročistite svoj um. Nakon toga, stanite u sredinu prostora, licem okrenuti ka Istoku i izgovorite sledeću bajalicu:

 

BLAGODAĆU NESPOZNATLJIVE SVETVARI
IZ KOJE SVE PROISTIČE
PRIZIVAM VAS O DREVNI BOGOVI
VAS I SVE DUHOVE ZAŠTITNIKE
UČINITE DA PROSTOR OVAJ
I JA ŠTO PRED VAMA OVDE STOJIM

BUDEMO ZAŠTIĆENI OD UTICAJA SVAKOG

RAZAPNITE ŠTIT SVOJ NA SVE STRANE
I ZAŠTITE OVAJ DOM I ŽIVOT MOJ
OD SVAKOG UTICAJA
ZLE TVARI
ZLOG DUHA
ZLOG POGLEDA
ZLE REČI
ZLE MISLI

SILOM NEBA I ZEMLJE
ONO ŠTO JA KAŽEM TAKO MORA BITI
SILOM SUNCA I MESECA
ONO ŠTO JA HOĆU TAKO ĆE I BITI

NEKA JE SLAVA NEBESIMA
I SLAVA ZEMLJI NEKA BUDE ZAUVEK

IZREKOH REČI MOĆI

 

Potom, osmislite neki novi početak, nešto novo što ćete uneti u svoj život, pre svega u duhovnom, ali i u svakom drugom smislu. Posvetite novi ciklus koji je pred vama ispunjenju tog cilja.

Neka vam Svetkovina Druge Objave Svetlosti bude na blagodat!

 

ZI DINGIR ANNA KANPA

ZI DINGIR KIA KANPA

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2012 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 25-01-2013 00:53