Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

Beleška 78

 

 Razgovori s povodom

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Nehargil

 

DNEVNIČKE BELEŠKE

 

 

Beleška 78

O pamćenju vode

17.03.2012

 

Poruka sa jednog naučnog skupa o vodi kao prirodnom resursu glasi: "Sva naša dosadašnja saznanja i istraživanja, dovela su nas do zaključka da o vodi ne znamo ništa!"

Vodu veoma često spominjem u raznim svojim pisanjima, predavanjima i mnogobrojnim savetima najrazličitijih vrsta. Evo i jednog jednostavnog saveta koji pročitah nedavno na jednoj internet strani, a po preporuci Hira Ratan Maneka, velikog pobornika Solarne joge.

Uzmite pitku vodu i stavite u neku staklenu bocu. Maksimum zapremina boce neka bude 2 litra. Boce manje zapremine su preporučljivije za solarnu vodu jer je cela koncentracija sunčeve svetlosti tada jača u vodi, a i ovo ubrzava proces punjenja vode energijom.

Pokrijte staklenu površinu na vrhu manjom staklenom čašom ili poklopcem da bude prozirno kako bi sunčevi zraci padali direktno unutra (videti sliku).

Boca ne sme da nikako biti od plastike jer je poznato da je plastična ambalaža toksična i otrovna (ispušta otrov dioksin, jednako na niskim temperaturama prilikom smrzavanja, i isto tako na povišenim temperaturama zagrevanjem).

Ostavite bocu napolju na mesto gde će biti osunčana. Ne postavljajte je na travu, jer će trava sprečiti punjenje boce energijom. Ako nemate uslova da bocu postavite na golu zemlju bez trave, onda iskoristite pesak, kamen, stenu, betonske površine...

Ostavite bocu da stoji minimum pet sati na suncu. U zavisnosti od godišnjeg doba, lokacije gde živite i doba dana, vaša boca će biti u potpunosti napunjena energijom od pet do osam sati. Ako i ostavite bocu na direktnom Suncu više od osam sati neće joj škoditi. Naravno, dozvoljeno je bocu pomerati sa mesta na mesto, kako bi konstantno bila izložena sunčevoj svetlosti.

Ne ostavljajte bocu tokom noći napolju! Ako vam se to desi, voda će izgubiti sva svojstva kojim je napunjena tokom dana. Ukoliko je noć sa vildljivim Mesecom (dani pred, za vreme i neposredno posle punog Meseca), voda će se puniti energijom Meseca čime se dobija takozvana Lunarna voda. O ovoj vrsti vode ću pisati nekom narednom prilikom.

Solarnu vodu treba piti i koristiti odmah nakon punjenja i najduže u naredna 24 sata nakon čega je ponovo iznosite napolje (ukoliko je niste potrošili) da se opet dopuni sunčevom energijom. Nije potrebno da ovu vodu pročišćavate dodatno niti da je ostavljate u frižider. Dokazano je da je voda na sobnoj temperaturi zdravija i ima daleko veće prednosti nego ona iz frižidera.

Osim što možete piti ovu sunčanu vodu, možete je direktno nanositi na bilo koje obolele delove tela ili masirati telo nanoseći sunčanu vodu. Takođe, sunčanom vodom možete se umivati, prati vaše oči i lice protiv bubuljica, bora... I naravno, sunčana voda se može koristit i za pripremanje drugih napitaka i hrane. Ovu vodu možete koristiti i za vaše biljke i cveće u kući kao i za vaše ljubimce.

Uvek imajte bocu sa vodom napolju tokom dana, kako biste imali svoje zalihe sunčane vode za svaki dan.

Tokom zimskih dana voda može biti napolju, ali će ona smrznuti ako je temperatura niska. Ovo neće promeniti njena svojstva osunčane vode, samo što u tom slučaju morate sačekati da se ona prirodno otopi da bi ste je koristili. Da biste izbegli smrzavanje vode, bocu možete postaviti na prozor na koji direktno padaju sunčevi zraci.

Korišćenje obojenih boca se ne preporučuje. Najbolje su prozirne boce jer se u takvoj boci na pravi način prelomaju sunčevi zraci puneći vodu energijom. Na ovaj način voda prima u sebe boje duge (iako ih najčeće ne vidimo), a koje će kada se popiju odgovarati vašim unutrašnjim organima, svaka boja za svaki organ.

 

Eteričnost vode

 

U potpunosti, ovo što je rečeno o solarnoj vodi, uz par mojih intervencija u tekstu, je odličan savet. I svakako bi trebalo koristiti ovu vodu svakodnevno. Međutim, ovde bih se osvrnuo na na jednu mnogo značajniju osobinu vode, a to je njena sposobnost da "pamti". I kad smo već kod ove sunčane vode, treba reći da voda izložena dejstvu Sunca (i svetlost i toplota) prima u sebe "informacije" koje nosi solarna energija. Svima je znano da bez energije Sunca, život kakav poznajemo na našoj planeti ne bi bio moguć. I to je, kao informacija savim dovoljno da se shvati i razume zašto je sunčana "živa voda" neophodna. Ona u sebi nosi energiju života. Redovnim i svakodnevnim korišćenjem ove vode, mi u sebe unosimo čistu energiju života, čime stvaramo unutrašnju ravnotežu energija i elemenata, kao na fizičkom tako i na mentalnom planu. To dalje znači, potpuno zdrav život.

O vodi, njenom značaju i upotrebi u svakodnevnom životu, a posebno u magijske svrhe sam dosta pisao u mojoj prvoj knjizi Ogledalo duše u delu Magija Elemenata, odnosno poglavljima Magija vode i Voda - četvoropolno sažimanje energije vode. Pored "sunčane vode", koja je uzgred rečeno voda energetske kategorije trećeg reda vrednosti, postoje još i "namagnetisana voda" (drugi red vrednosti) i voda energizovana piramidom (prvi red vrednosti). Međutim, u ovom delu o vodi posebno sam se zadržao na suštinskom procesu Eterizacije, odnosno akumulacije etera u sopstvenom biću.

O čemu se radi? Sve tvari u pojavnom svetu su stvorene u sadejstvu sva četiri Elementa i to sažimanjem kroz Zakon Etera. Međutim, mentalno razdvajanje telesnog (pojavnog) od duhovnog (životvornog) dovelo je do njihovog međusobnog nesklada (distorzije). Ovaj proces stvaranja unutrašnjeg nesklada, razvijan kroz generacije, utkan je u biće čoveka do te mere, da moderan čovek gotovo da više nije u stanju da razluči stanje materije od stanja duha.

Za uspešan, potpun i zdrav život, neophodno je povratiti taj narušeni sklad kroz vraćanje korenu. Ovo je preduslov za svaki dalji magijski rad i gotovo je nemoguće vršiti bilo kakvu uspešnu magijsku praksu bez unutrašnjeg sklada. Taj koren je Eterična baza i zbog toga se kaže da je proces Eterizacije preduslov svih uslova. Eter je Prvobitna Sila i Prvobitna Moć. Eter je najviša, najmoćnija tvar, nešto nepojmljivo, najviši uzrok svega stvorenog i postojećeg. Eter je besprostoran i bezvremenski. On je nestvoren, neshvatljiv, neodrediv. On je Sve stvorio i Sve održava u Ravnoteži. On je praizvor i čistota svih uzroka, i u Njemu se odražava čitavo stvaranje, od najviših pa do najnižih ravni postojanja. To je i razlog neophodne i konstantne Eterizacije bića, jer je ova akumulacija preduslov svake aktivnosti, od savim običnih, svakodnevnih koje znače život, do onih najuzvišenijih, koje znače moć. Što je ta akumulacija veća i unutrašnja moć bića je veća. Dalje se neću zadržavati na ovoj temi jer sam to već detaljno objasnio u mojoj pomenutoj knjizi.

Voda je veoma značajan faktor, s obzirom da ona ima i specifičnu osobinu da "pamti". Voda prima u sebe svaku "informaciju" i zbog ove osobine je napodesnije i najrasprostranjenije sredstvo magijskog rada. Ne kažu "stari" zalud da je mag, kada ovlada Elementom Vode pola posla "završio". I zaista je tako, jer kada mag ovlada Elementom Vode i nauči da "čita" zapise sadržane u vodi može neverovatne stvari spoznati i otkriti. Svaka kap vode nosi neki svojevrstan zapis, bilo da je voda u potoku, reci, jezeru, u moru i okenakim dubinama, bilo da je na nebu u oblacima ili kao kiša, kad na zemlju pada. U svom veličanstvenom kružnom kretanju sva voda na zemlji međusobno je povezana, svako mesto zna i zapise svih vremena nosi u sebi. Zato se kaže: voda zna svako biće i svaki kamen poznaje.

Element Vode vlada magnetnim strujama ili privlačnom silom, a to je baš ono svojstvo koje se u Magiji Elemenata primarno koristi, kako u razvoju naših sposobnosti, tako i u mnoge svrhe magijskih dela. Osim vode i svaka druga vrsta tečnosti poseduje naročitu osobinu privlačenja, i bez obzira da li se radi o dobrirn ili lošim uticajima, tečnost, a posebno voda može biti sredstvo prenosa "informacija" i sredstvo izravnog magijskog delovanja. Zbog toga se voda može smatrati akumulatorom. Što je voda hladnija, veći je njen akumulativni kapacitet. Sa svojom specifičnom težinom, na 4°C iznad nule, ona je najreaktivnija. Ako zagrevanjem voda postane mlaka, njena magnetičnost se naglo smanjuje. Na temperaturi ljudskog tela (37°C) ona postaje neutralna za magnetne struje. Zbog toga se kaže da je prokuvana voda, ona voda kojoj je "obrisano pamćenje".

Voda je "živa voda", jer u sebi nosi životnu silu ili čist Eter, a to može biti samo voda iz reke, jezera, mora, ili sakupljena kišnica, ali ove vode su prilično fizički zaprljane te se moraju prečistiti da bi se upotrebljavale. Ovo je, na žalost posledica modernog doba i opšteg zagađenja prirode. Međutim, Živa voda zapravo nije potpuno "čista" voda jer sadrži "Eterični zapis" i njena upotreba je čoveku potpuno neškodljiva. Kada aspirant nauči da čita Eterični zapis iz vode, on može tragati za izvorskim vodama sa različim zapisima kako bi ih iskoristio, pre svega, napivši se takve vode, a potom i u različite magijske svrhe.

Živa voda se može čuvati i prenositi za kasniju upotrebu, međutim ona svoju punu eteričnost zadržava samo četiri sata nakon uzimanja iz prirodnog okruženja. Njena eteričnost postepeno slabi i nakon 24 sata je potpuno neupotrebljiva. Da bi se u potpunosti mogla koristiti i posle isteka ovog vremena, voda se mora "oživeti" a to se praktično izvodi energizacijom ili namagnetisavanjem. U ovu svrhu se može koristiti i voda iz vodovodnih sistema koja se takođe mora "oživeti", a preporučljivo je takvu vodu prehodno energetski očistiti. Isti je i slučaj kod flaširanih voda, mada ja lično ne preporučujem upotrebu flaširane vode, a vodu iz vodovodnih sistema treba koristiti samo u krajnjoj nuždi, kada nema nikakve druge. Razlog za ovo je to što voda ima neverovatnu osobinu, poput kristala, da vezuje za sebe energije. Flaširana voda u sebi nosi energije svih ljudi koji su učestvovali u procesu njene proizvodnje, pakovanja i transporta, zatim čuvanja i prodaje. Slična je stvar i sa svim drugim stvarima koje neko drugi pravi ili proizvodi. Što je više ljudi u lancu proizvodnje, to je prizvod energetski zagađeniji.

Pravilo 1: Mag uvek koristi prirodnu živu vodu ili oživljenu (namagnetisanu) vodu.

Pravilo 2: Dnevna količina žive vode koju treba uneti u organizam je 1,5 do 2 litra. Ova količina vode obezbeđuje dovoljnu količinu Etera za normalno i uravnoteženo funkcionisanje bića na fizičkom planu, ali i za neometan i uspešan rad u povišenim ili izmenjenim stanjima svesti prilikom vršenja obreda i drugih magijskih radnji.

Napomena: Dnevno potrebnu količinu vode koju treba uneti u organizam ne može zameniti bilo koji drugi napitak ili tečnost (čaj, kafa, sokovi, tečna hrana i slično), čak i ako su oni pripremljeni sa živom ili oživljenom vodom. Nedostatak vode u organizmu izaziva proces dehidracije tkiva i bržeg odumiranja ćelija, a nedostatak životvornog Etera ubrzava procec gubitka žive energije, propadanja i starenja.

 

Tajna Vode

 

Možda ne bi bilo loše najpre dati neke osnovne statističke podatke:

- 70% ukupne mase naše planete čini voda.

- 2.5% svih voda na zemlji je slatkovodno.

- 68.6% slatke vode na svetu je u obliku leda i večitog snega, a zaleđena voda nije na raspolaganju za potrošnju.

- 30.1% slatkovodnih voda su podzemne vode i često nepristupačne.

- 1.3% slatke vode su površinske vode uključujući reke i jezera.

- 0.3% slatke vode je dostupno i može se koristiti za ljude i ostale ekosisteme.

- 1900. godine manje od 15% svetske populacije je živelo u gradovima. Trenutno, ova vrednost je premašila 50%. Danas jedna milijarda ljudi nema pristupa zdravoj pijaćoj vodi, a samo 15% svetske populacije uživa u njenom izobilju. Milijardu ipo ljudi danas živi u basenima reka čiju vodu troše brže nego što ona dotiče čime se iscrpljuju rezerve podzemnih voda.

- 70% pristupačne vode se koristi za navodnjavanje, ali se najveći deo ove vode vraća nazad u ekosistem.

- 8% dostupne vode koriste domaćinstva u svakodnevnom životu.

- 22% dostupne slatke vode koristi se za industrijsku proizvodnju (visoko razvijene zemlje 59%, a slabo razvijene zemlje 8%). Primera radi, za industrijsku proizvodnju 1kg čokolade potrebno je 24 litra vode, za obradu 1kg mesa potroši se 15.5 litara vode.

Ima li budućnosti za mene na ovakvoj Zemlji?

Potrošnju vode u ostalim ne prehrambenim granama industrije, kao što je mašinska i druge neću ni da spominjem, ali ću posebno naglasiti to da se 70% ukupnog otpada ne tretirano i ne prečišćeno ubacuje u dostupne izvore vode čime se zagađuju i čime se onemogućava njihova upotreba. Nivo zagađenja vodotokova je toliko veliki da se procenjuje da će 2025. godine polovina stanovništva na planeti živeti sa apsolutnim deficitom vode.

Da li to naša civilizacija Kopa sopstveni grob? Koliko o vodi znamo? Kakav odnos imamo prema ovom nužno neophodnom prirodnom blagu? Statistike su poražavajuće. Nedavno pročitah izjavu jednog od naučnika sa skupa posvećenog vodi kao prirodnom resursu da je nauka došla do neverovatnog otkrića: Sva naša dosadašnja saznanja i istraživanja, dovela su nas do zaključka da o vodi ne znamo ništa! I zaista jeste tako, a šta tek običan čovek može o vodi da kaže, izuzimajući one već izlizane fraze o vodi naučene tamo negde davno u osnovnoj školi.

O Boginjo Meseca,

možeš li nam Ti odgovor dati,

zašto je čovek na Zemlji tako glup?

Ova dva delfina zagledana u sjani Mesec, o vodi znaju više nego bilo koji čovek, ma zvao se on najveći naučnik ili možda najveći mag. Zašto je to tako, ne bih sada o tome, jer je to sasvim druga tema. Ali vas zato pozivam da zajedno zađemo u jedan sićušni deo ove ogromne tajne i misterije koja se zove Voda.

Gledajući našu lepu divnu plavu planetu Zemlju iz kosmosa, ona izgleđa kao safir, plavi dragulj izuzetne lepote. To plavetnilo zemlje jeste upravo njena voda. Oko 75% površine naše planete zauzima voda, ostalo je kopno na kome takođe u izobilju ima vode kako u rekama tako i u jezerima. Ne zaboravimo i Severni i Južni pol koji su hiljadama godina pod ledom. Voda predstavlja naš život, jer je 70% našeg tela voda. Od začeća pa sve do naše fizičke smrti, ona je naš najsavršeniji pratioc bez kojeg ne bismo mogli živeti naš zemaljski život. Otkuda voda na našoj planeti i u ovolikoj količini? Odakle je došla, kad vidimo da naše okolne planete nemaju vodu? Ko ju je stvorio i darovao našoj planeti? Jedini odgovor možda leži u starim i Svetim knjigama gde se Zemlja na početku opisuje kao pusta i bez obličja. Nad Bezdanom je Tama, a Duh Božiji dizaše se nad vodom. Da li je Bog stvorio vodu u vreme kad je stvarao Nebo i Zemlju, ili je to neki drugi proces kako to opisuju razne nauke? Na ovo neću ogovarati jer i nije mesto za teološke niti za naučne rasprave. Odakle je voda i zašto je samo naša planeta ima, zna samo voda, a naša nauka za sada nema odgovore.

Inetresantno je napomenuti da vode danas na Zemlji ima isto onoliko koliko je bilo i kada je nastala. Sa ovim se slažu i nauka i drevni spisi. Kako je to moguće, kad znamo da danas na zemlji samo Ijudi ima oko sedam milijardi i ako bi potrošnja u proseku bila tri litra vode dnevno, to bi dnevna potrošnja bila od dvadeset i jedne milijarde litara vode, a gde je ostali živi svet kako biljaka, tako i životinja i svega što od vode živi. A vode uvek ima u istoj količini kao da je naša planeta čarobni sud koji ima istu količinu vode koliko god da uzmeš. E to je pravo čudo!

O okrutni čoveče,

ne diraj moju oazu života

U odnosu na sve druge tečnosti na zemlji voda ima neobična svojstva kako fizička tako i hemijska. Još uvek nauka ne može da objasni kako to da se sva tela na toploti šire, a na hladnoći skupljaju izuzev vode. To znači da se pri hlađenju gustina vode povećava, a na toploti smanjuje. Neverovatno je to, a mi ni dan danas ne znamo zašto je to tako. Još nešto, voda se na zemlji nalazi u sva tri agregatna stanja istovremeno, u tečnom, u gasovitom i u čvrstom. Voda ima tako male molekule koji su sposobni da formiraju takve anomalije. A da nije tih anomalija ne bi ni bilo života na planeti Zemlji. Nekada, a i danas bilo je i jeste vrlo važan njen hemijski sastav, a sa novim saznanjima ispada da je to sve glupost. Struktura vode je mnogo važnija nego njen hemijski satav. A šta je to struktura vode? To je sistem na koji su organizovani njeni molekuli. Molekuli se objedinjuju u grupe i one se nazivaju klasteri. Ti klasteri su ćelije pamćenja, pomoću kojih voda, zapisuje sve što vidi, čuje i oseća, slično kao kad mi na mikročipove i memorijske module zapisujemo razne informacije. I naše pamćenje i pamćenje ostatka živog sveta funkcioniše na istom principu. Pa, to onda znači da je voda živa! Naravno da je živa, jer da nije tako, onda ne bi ni bilo života na ovoj našoj planeti. Voda uvek ostaje voda, ali njena nemirna struktura reaguje na sve okolne nadražaje. Mi Ijudi danas, a i pre, prvenstveno duhovno zagađujemo vodu i to je danas poprimilo ogomne razmere. Zapravo ovo duhovno zagađenje vode je toliko ogromno da bi se za ono pređašnje fizičko zagađenje vode i ekosistema, koje pomenuh, moglo reći da uopšte i ne postoji. Pe eto, sada sagledajte šta pijete? Zašto je to tako? Misterija je u tome da voda reaguje na Ijudske emocije kako pozitivne tako i negativne. Zašto onda, kao ljudi, radimo sve to, činimo toliko zla, kada se sve to što činimo, kroz neprestani ciklus kruženja vode, vraća upravo nama?

Ova voda je skoro mrtva.

Uskoro ću i ja umreti od gladi,

jer je čovek uništio život u vodi...

Opet ću se vratiti na neke statistike. Od sve vode na planeti Zemlji, slatke pijaće vode ima 0,3% njene celokupne količine. U toku cele istorije, na Zemlji je ta količina opstajala praktično, bez promena, a broj Ijudi je konstantno rastao. Danas kao nikada do sada voda se podvrgava žestokom uništenju od strane iste civilizacije koja od nje zavisi. Ako se ovaj problem sa vodom ne bude rešavao, a ne rešava se, onda ćemo uskoro imati svetske ratove za posedovanje izvora vode za piće. Koliko trujemo svoju okolinu mogu da nam posluže podaci Ujedinjenih Nacija. Svakodnevno se u more izliva oko 10 miliona tona nafte. Na Atlanskoj obali Amerike je prohranjeno oko 900.000 kontejnera sa radioaktivnim otpadom sa po 100.000 kirija, a u evropskom delu sa oko 500.000 kirija zračenja. Ekokatastrofa postoji, ma šta mi o tome mislili, a ona je enormno uvećana mentalnim zagađenjem od strane istih i od prirode otuđenih ljudi, ljudi koji se ponašaju kao da na zemlji ne žive. To mentalno, duhovno zagađenje toliko brzo raste, da se ne može porediti ni sa jednom, čak ni najstrašnijom epidemijom u istoriji.

Za poslednjih 40 godina rušiteljska sila uragana i drugih sila se udvostručila. Raste broj kataklizmi, pa tako imamo podatke: u periodu od 1973. do 1983. u svetu se desilo oko 1500 katastrofa, od 1983. pa do 1993. taj broj katastrofa se popeo na 3.500, a od 1993. pa do 2003. bilo ih je skoro 8.000. Šta nam to govori? Planeta Zemlja je kao živi organizam. Živa je jer 70% ukupne mase planete čini voda, Živa Voda. Jasno je da čovek utiče svojim delovanjem da se povećavaju katastrofe koje u samo jednom danu odnose u smrt stotine hiljada života. Uvećanje obima katastrofa, kao i njihova učestalost, jasan su pokazatelj da je čovek odavno prešao prag prirodne tolerancije. I jasan su pokazatelj da su i Nebo i Zemlja rekli: Dosta!

Mnogi zaboravljaju činjenicu da naše telo sadrži oko 70% vode i da bez vode jednostavno nema života. Iako je ovo poznato, malo ko zna da smo mi ustvari produhovljena voda i da kao takvi apsolutno zavisimo od vode. Sa svojim emocijama kako pozitivnim tako i negativnim mi utičemo na vodu. Kada smo u utrobi majke i kada rastemo, mi smo kao život u praokeanu, a kad pukne majčin vodenjak i kad se rađamo to je proces istovetan onom kad su živa bića izašla iz praokeana i naselila kopno. Dok smo u majčinom stomaku mi smo oko 92% voda i rastemo u vodi, a kad umiremo u našem telu ima samo 50% vode. Ceo naš život je napravljen od vode, sa vodom živimo i bez vode umiremo. Kada padne količina vode za 2% u našem telu mi osećamo žeđ, a kad izgubi 12% vode čovek je mrtav.

Ne pitamo se nikada kako to voda savladava toliki atmosferski pritisak penjući se uz stablo i do 120 metara u visinu. Šta je podiže i kako savladava taj uspon i danas je tajna. Na primer, klica semenke koja je isklijala, sa lakoćom probija čak i najtvrđu stenu. Sila od 400 atmosfera ne može zaustaviti da se život započne na mestu gde je semenka primila vodu i sa njom program da raste.

Od svlh tečnosti na zemlji voda ima najveće površinsko naprezanje, i najveći je rastvarač u prirodi. Današnji naučnici i nauka su došli do epohalnog otkrića, to jest da o vodi ništa ne znaju. Međutim, naši preci su to znali, da voda ima pamćenje i u molitvama su vodu pretvarali u lekovitu i koristili za lečenje. U obredima su korišćene srebrne posude i tako se uz molitvu i srebrne posude dobijala srebrna voda. Njoj je izmenjena unutrašnja struktura i kao takva ona je bila pravi lek. To je danas najbolji antibiotik koji se može napraviti. Jedan mililitar srebrne vode može da ubije sve mikrobe u rani, da je steriliše i zaštiti.

Masaru Emoto

Kako može postojati takva voda? Kada prihvati neku informaciju voda automatski prima svojstva, a da pri tom njen hemijski sastav ostaje isti. Eksperimentima je utvrđeno da Ijubav stabilizuje vodu, a da je agresija destabilizuje. Japanski naučnik Masaru Emoto je u svojoj labaratoriji izvršio mnoga istraživanja sa vodom i sva svoja istraživanja fotografisao. Suština njegovog istaživanja je bila kako voda reaguje na Ijudske emocije. Tako je snimio kristal vode pred kojom je rekao hvala, izvini, volim te. Vodu je zatim u kriogenom zamrzivaču trenutno zamrzao i dobio fantastične kristale. Naravno pre tih reči, kad je vodu uzeo sa česme, uzeo je i zadržao uzorak pre nego što je rekao toj vodi bilo šta. Uzorak iz česme nije imao nikakvu posebnu formu kristala, a delovanjem čoveka i misli stvorio se prelep i gotovo očaravajući kristal.

 

  

  

  

Kristali vode koje je snimio Masaru Emoto nakon tretiranja u laboratoriji, redom:

1. Nakon rečenice: "Muka mi je od tebe, ubiću te!"

2. Nakon reči "Volim te"

3. Nakon izlaganja Hevi metal muzici

4. Nakon izlaganja Bahovoj muzici (Tokata)

5. Zagađena jezerska voda

6. Ista voda nakon budističke molitve

7. Kristal vode nakon reči "Hvala ti, Volim te"

Ova istraživanja, daleko su opširnija od ovde datog prikaza i predstavljaju jednu veliku studiju o pamćenju vode. Napisao je seriju radova objedinjenih pod nazivom "Poruke iz Vode" (Messages from Water).

 

Sva voda oko nas liči na univerzalni kompjuter koji otavara bilo koji biološki program, a da ga promeni može samo voda. Ako se na vodu u flaši deluje samo sa slabim impulsnim magetnim poljem, a ta su polja desetinama hiljada puta slabija od magnetnog polja Zemlje, dobija se voda za eksperiment u akvarijumu sa ribicama. Kada su u akvarijum dodali namagnetisanu vodu, vodu izmenjene molekularne strukture i naelektrisanja, uskoro su se u akvarijumu pojavili mladunci riba, ali vrlo neobični. Sve nove ribice su ličile jedna na drugu kao blizanci, ali što je interesantno razlikovale su se od srodnika. Pojavile su se promene na stomaku i sve su ribice dobile pege u različitim bojama što nikad nije bilo kod starijih ribica. To su finotipske promene i, što je veoma važno, te promene su se desile odjednom kod svih mladunaca. Promenjeno im je i ponašanje. Počele su da reaguju na spoljne nadražaje kao da se kod svih pojavio kolektivni razum. Ovim eksperimentom naučnici su shvatili da ovom metodom mogu promeniti izgled i ponašanje jedinki samo delovanjem na vodu.

Ako ova tretirana voda tako silno utiče na promene kod riba, pa i drugih životinja, ko vam kaže i garantuje da sličnih eksperimenata nema i na Ijudima. Da li zaista znate kakvu vodu pijete, bilo da je ona flaširana ili ona iz vodovoda. Moderna nauka je utvrdila, da je vodena struktura čoveka identična sa strukturom vode mesta gde se on rodio. Zbog toga se ta naša prirodna unutrašnja veza sa mestom rođenja čuva celoga života. Nedavno je otkriveno i još jedno svojstvo prirodne vode, sposobnost da gori. Ona gori zato što je na poseban način struktuirana. Prirodno gorenje vode je u stvari njena oksidacija uz izlučivanje toplote i svetlosti. Voda gori na temperaturi okoline, a svetlost koja se izlučuje detektuje se pomoću uređaja sposobnih da prime i registruju svetlost, pri čemu stalno aktiviranje kiseonika stvara toplotu i emituje svetlost koja sija. Gorenje vode je je spor process jer da je brz ona bi sva izgorela. Možete li zamisliti zemlju bez vode, to bi bio kraj celokupnom životu na planeti. Ako se na primer iz benzina udalji voda, a vode ima u benzinu, takav benzin neće goreti. za gorenje bilo čega potrebna je izvesna količina vode.

I kao što rekoh, mi Ijudi smo produhovljena voda, i kao što voda pamti i ima ćelije pamćenja, a to su klasteri tako i naš mozak je voda i on u sebi ima iste osobine pamćenja. Voda i to što su njeni molekuli tako lako pokretljivi je deo nasleđa u mozgu. Ako pogledamo naše organe: srce, pluća, mišiće, mozak, sve što ćete videti je odraz vode u tim organima. Nauka danas ima potpuno sigurne dokaze da molitva (meditacija) utiče na ozdravljenje bolesnih, čak i kod najtežih bolesti. Ako osvećenom vodom (mentalno energizovana voda) zalijete biljke koje venu, one će se očas obnoviti i početi da napreduju. To su naučne činjenice, iako nauka za sada nema odgovor kako se to dešava. Naučnici koji vrše ovakve i slične eksperimente ne razumeju šta se događa, ali vide. Možda će jednoga dana naučnici moći da nam kažu šta je molitva. Utvrđeno je da molitva ili meditacija, bez obzira o kojem se religijskom ili magijskom sistemu radi, pulsira na 8 herca, a na 8 herca pulsira i naša planeta Zemlja. Religije kažu da voda postaje sveta po Božijoj Blagodati. Međutim, ono što se zapravo događa sa vodom jeste da sveštenik vrši informacioni uticaj uz pomoć viših Duhovnih sila. Voda se može izmeniti tako da stekne željene karakteristike. To znači da bi i svaki čovek, pod uslovom da je osposobljen, mogao da vrši uticaj na vodu, pretvarajući sasvim običnu čašu vode ispred sebe u svemogući lek, pre nego što je ispije. O procesu mentalne energizacije vode videti moju knjigu Ogledalo duše u poglavlju Mentalna energizacija vode za svesno namensko uzimanje vode.

Akademik Ruske Akedemije nauka Konstantin Korotkov kaže da su kiša, grad, sneg, magla, vetar, bura, uragani i tornada, složeni procesi koji zavise od raspoloženja vode. Posao metorologije bi zapravo trebao da bude da predvidi na kom mestu na Zemlji će voda pokazati svoju milost ili obrušiti gnev. Međutim, sve što nauka danas može, je da posmatra procese koji se događaju na Zemlji, da ih prate i ništa više. Dan danas kod mnogih naroda su sačuvani razni običaji uticaja na vremenske prilike. Oni se prenose sa pokoljenja na pokolenje u neizmenjenom obliku. Da li je moguće da čovek, a ne neka moderna labaratorija, već samo čovek, prosto snagom svoje volje može da utiče na prirodni mehanizam? Ako smo u duši duboko ubeđeni i ako smo izabrali pravo vreme i mesto i praviino pročitali molitve, očistili srce, tada Gospodar Vode daje nama vodu koja nam je neophodna.

Zanimljiv je slučaj iz leta 1991. godine u Izraelu, nije bilo kiše dve godine, a voda u jednom slatkovodnom jezeru Kinereta se spustila 15 cm ispod kritične granice. Tada se 10.000 Izraelaca okupilo kod zida plača da izgovore molitvu za kišu. Trećeg dana kiša je pala na Izrael. Da li je to slučajnost? Skeptici su to objasnili slučajnošću. Vera u slučajnost nema ni naučni ni religijski karakter. Najčešće ne vidimo kad naša greška, naše loše delo, počinje da se vraća u dugačijem obliku, mada je to u suštini jedan proces. Koliko ljudi će danas reći sebi: to sam ja napravio odnosno nepravilno uradio, i ne vraća mi se kao kazna, već kao rezultat.

Fenomen strukturirane vode odnosno njene memorije, omogućava vodi da pamti sve što se oko nje događa. Ona povezuje međusobno sve žive sisteme na našoj planeti. Svaki od nas je karika u beskonačnom lancu predaje informacija. Svako naše dejstvo, misli, emocije, reči koje izgovaramo otcepljuju se od nas i voda ih pamti. lnofrmaciono zagađenje truje vodu i sakuplja se u njenoj memoriji. Ako bi se taj proces produžio beskonačno voda bi mogla da poludi. Ali na našu sreću ona ima svojstvo da se čisti, a to se dešava u fazama preobražavanja kad ona isparava, kondenzuje i pojavljuje kao kiša, ili se zamrzne, a onda otapa.

Odbacujući informaciono zagađenje, voda čuva baznu strukturu, odnosno bazni, prvobitni program života na Zemlji. Sve počinje u vodi. U određenom smislu mi možemo reći da sve ima svoj početak u vodi, a takođe da se u vodi sve i završava. Svi narodi, i njihova verovanja, bez razlike smatraju da bi čovek stao pred Boga, mora biti čist. U svim religijama i magijama u celom svetu voda se javlja kao posrednik, koja povezuje Čoveka sa Bestelesnim silama, Bogom, Tvorcem, Anđelima, Demonima... Ako pogledamo natpise i pamćenje vode u Svetim spisima, onda je to pamćenje veoma često povezano sa idejom očišćenja.

Naša Zemlja je gigantski sud sa vodom u kojoj su nikle sve forme života i sva živa bića: Ijudi, životinje, ptice, insekti su takođe u suštini posude sa vodom. Život je nemoguć na Zemlji bez vode. U vodi se nalaze obrasci svih još nestvornih života na našoj planeti. Za početak svakog procesa stvaranja potreban je impuls. Drevni proroci su smatrali da je impuls za pojavu života, bila Božanska Iskra, te je ona u vodi zapisala redosled daljeg razvoja, gde sve živo, od najprostrijih bakterija do najsloženijih bića, dostiže svoje savršenstvo. Na molekularnom nivou voda stvara spiralnu strukturu DNK. Ona stvara strukturu proteina, a bez vode ta struktura ne bi funkcionisala. Naučnici su u eksperimentima o obrascima delovanja na vodu najrazličitijim faktorima kao: magnetnim poljima, električnim poljima, običnim predmetima, Ijudskim prisustvom, Ijudskim emocijama utvrdili da Ijudske pozitivne i negativne emocije imaju najjači uticaj.

Za nas Ijude je najvažnije pitanje: Odakle je čovek došao? Zašto je na ovom svetu i koja mu je funkcija? Gde ide posle smrti? Odgovor na ova pitanja zna samo Voda. Ključ rešenja svake misterije jeste, i uvek će biti, jedino Voda.

 

 

Posebna sposobnost vode je da kad se smrzne, a posle otopi, ili prokuva pa posle ohladi, uklanja iz memorije sve informacije koje je sakupila, a zadržava samo jednu jedinu - Bazni Program Života. U ovom programu je sve, što je ikada stvoreno i nastalo, zabeleženo kao savršena struktura. Dakle, voda sadrži sve informacije o životu. Sposobnost čoveka da uništava sve i svakoga oko sebe, njegova sposobnost za uništenje i zlo, to je očita stvarnost, međutim ideja da čovek može nešto popraviti kod sebe to je princip koji zahteva ogroman mentalni napor. Čovek kao izvor energije reflektuje svoju energiju na okruženje. U tom smislu naša dela, naše reči, naše misli i pomisli nisu neutralne. One deluju na okruženje u našem svetu.

Odgovor na najstariju tajnu, Tajnu Univerzuma, dobićemo ne u beskonačnom kosmičkom prostoru, već ovde na ovoj maloj planeti. Tajna koju mi Ijudi zovemo "život" poveren je jedinstvenoj materiji u univerzumu koja ima mogućnost da ga sačuva i preda Ijudima, a to je VODA.

 

"Tajna Vode" je ruski dokumentarac koji je bio povod za nastanak ovog teksta, a pojedini delovi filma su pretočeni u pisanu formu.

Preporučujem svakome da ga pogleda. Možda su mnogi od vas već videli ovaj film, ali odgledajte još jednom...

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2012 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 25-01-2013 00:51