Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

  Razgovori s povodom

  Odgovor četvrti

 

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Kon Don

Razgovori s povodom

 

 

Odgovor četvrti

 

Poligamija i poliandrija

 

Je li normalno da osoba ima potrebu za više bića u svom životu, u pogledu ljubavi?

12.02.2011.

 

L. G.

Izvini šta te smaram, samo nisam u mnoge stvari siguran. Jel normalno da osoba ima potrebu za više bića u svom životu, u pogledu ljubavi? I ako je prije vezana već za nekog, mislim na osobu u magiji? Jel se problem da riješiti? Volio bih da sam uspio dostići nivo na kojem me prekid ne bi bolio... Ako se dogodi (iako nije, situaciju bih ti mogao pričati, al' neće biti koristi od toga, osim ako smatraš potrebmnim iz nekog razloga već).

 

Sasvim normalno... U svetu magije čak i poželjno, ukoliko nema ostrašćene prijemčivosti i vezanosti.

Svest je u magiji na sasvim drugačijoj razini, te ako su dve ili više osoba povezane i u ljubavnom smislu (emocionalno i seksualno), to se ne doživljava poput obične svetovne veze. Ovde je odnos daleko uzvišeniji.

Problem može da se javi jedino ako je jedna od strana izvan sveta magije. Veze među ljudima koji borave u različitim svetovima su vrlo krhke i lomljive. Retko kada uspevaju. A lek za takvo što ne postoji, jer se se jednostavno radi o spoju dva nespojiva sveta. I tu nema razumevanja niti uzajamne podrške.

Svet magije, Sveto kraljevstvo, kako ga ja volim nazivati, je jedinstven bez ozira na mnogobrojne dimenzije. Tako je i život onoga ko je na Stazi Znanja, dakle u svetu magije jedinstven. Dakle, nema malo ovde, malo tamo, ili po malo svuda. Mag je uvek mag, ma gde se nalazio i s kim u ma kakvoj zajednici bio.

Patnja i bol su česti pratioci na Stazi Znanja, a usamljenost je još češća u svetu magije. Ljudi se retko sreću na ovoj Stazi, ali je moguće da se i takav spoj dogodi. Ljubavne zajednice su veoma retke u među magovima, ali ako postoje, onda su trajne. Čak i kad nisu u zajednici, veze ostaju neraskidive.

Ko bol i patnju nikada nije osetio, taj bi teško mogao proći Kapiju ka Onostranom što vodi. Nije to baš toliko strašno, iako zna da boli, ali i takva se energija da transformisati. Vremenom kako budeš sve više radio na sebi, to će se popravljati, a dotle svaka bol se mora trpeti.

 

 

L. G.

Bol znade uistinu biti veoma neugodna... Pominjao si transformiranje, jel ima neka posebna meditacija? Inače ja meditiram zen.

 

Transformacija energija putem meditacija je veoma spora metoda i čoveku bi onda trebalo barem pet do šest života da sve probleme reši i svim energetskim vrtlozima ovlada... Eto i razloga za reinkarnaciju.

Dakle, radi se o predhodno stečenim moćima vladanja energijama i energetskim vrtlozima kako bi se vršila potom manipiulacija njima i transformacija istih.

Cilj je vlast volje nad energijama.

Upravljanje energetskim vrtlozima, tj čakrama je među poslednjim elemntima ovladavanja energijama. Ovi vrtlozi su veoma kompleksni i doći do biti svakog od njih veoma je teško jer zahteva predhodno potpuno ovladavanje pojedinačnim energijama koje čine sastavni deo sva tri tela, kao i energijama kovitlajućih sila - elemenata. Kako to postići? Postoji niz praktičnih vežbi kojima se postiže kontrola nad osnovnim vidovima, pre svega umnih energija, a po tom i ostalim vidovima.

Ovo su početna znanja magijske prakse koja se savladavaju metodom "korak po korak". To će biti osnovne teme predavanja koja ću držati zainteresovanima, koji bi se hteli otisnuti Beskrajnim Putovanjima Duše. Sva predavanja će biti snimljena i postavljena na moj youtube kanal "Thornal", te će se svakako moći pogledati.

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2011 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 24-01-2013 04:36