Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

  Razgovori s povodom

  Odgovor deveti

 

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Kon Don

Razgovori s povodom

 

 

Odgovor deveti

 

Modifikovanje rituala

 

Da li se obred čišćenja može skratiti i modifikovati obzirom na okolnosti?

11.03.2011.

 

J.R.

Vrlo zanimljivo izlaganje, vezano za životni prostor. Posebno mi je interesantna tema o energizovanoj vodi. Cjelokupan obred čišćenja je zaista prelijep i samo čitanje pobuđuje pozitivne vibracije, barem kod mene.

Mene zanima da li se obred može skratiti i modifikovati obzirom na okolnosti? Šta ako ostali ukućani preziru magijske radnje iako želite da ih zaštitite? Da li je u redu da se obavi čišćenje gdje mag obitava, dakle samo u njegovoj sobi? Dali je gorski kristal zaista univerzalan da se može upotrebljavati za čišćenje našeg prostora i nas samih?

 

Obredi čišćenja prostora prikazani u predhodnom tekstu su najkraća izvodljiva forma i tu se ne može ništa više modifikovati ili skratiti. Naravno mogu se vršiti odvojeno po elementima i to traje veoma kratko osim Obreda Čišćenja Elementom Vatre, koji mora trajati 24 sata. Inače postoje potpuni magijski obredi čišćenja koji traju poprilično, u vremenskom smislu. Ovi prikazani obredi su namenjeni svima koji to žele da rade, čak i bez ikakvog predhodnog magijskog osposobljavanja.

Takođe obredi se mogu raditi odvojeno samo za jednu prostoriju kuće ili stana, ali je poželjno obred uraditi i u prostoru od ulaznih vrata do te prostorije, zbog čistog protoka energije. To bi bila jedina modifikacija, a kad je reč o odnosu ostalih ukućana prema magijskim radnjama, uvek se može odabrati vreme za vršenje obreda kada nema prisutnih u kući. Inače, ovo je veoma važno znati: Nijedan obred se ne vrši ako je u prostoru prisutan neko ko nije posvećen, ili na drugi način ne učestvuje u vršenju obreda. U najmanju ruku mora biti upoznat s činjenicom da se radi magijski obred.. Tako da izvođenje magijskih obreda u jednoj prostoriji uz prisustvo drugih ljudi u susednim prostorijama se ne preporučuje! Posebno je ovo važno ukuliko se radi o bliskim osobama, osim ukoliko ne postoji tendencija vršenja uticaja na te iste osobe, ali to je već sasvim drugo pitanje.

Isto tako je pravilo, mada nije egzaktno, da se nikada ne rade obredi ni za dobrobit ni za suprotno, onima koji to ne traže. Čak iako su ti drage osobe i do kojih ti je stalo. Kazah da ovo pravilo nije egzaktno, a to bi značilo da se to radi, ali uglavnom na nečiji zahtev za treće lice. U ovom slučaju teret obreda se prenosi na onog ko upućuje zahtev, naravno ukoliko je mag osposobljen da izvrši prebacivanje odgovornosti, odnosno da iz obreda isključi Sopstvo ostavljajući samo kanal za protok energije. No ovo je odveć stvar visoke magije i ne bih o tome ovom prilikom. Mag deluje samo kada ima sopstveni interes, ali istinski interes. Zbog toga je njegov rad uvek rad bez "posledica", za razliku od "magova" koji deluju u okviru Zemljske ravni (vračare, gatare, veštice, vešci i razni ofarbani s prefiksima "beli", "crni", "crveni" i drugim bojama premazani), koji kao interes prvenstveno ističu materijalni ili kakav god drugi interes. Istinski mag ne prodaje ni svoje znanje, ni svoju energiju, ni svoja dela. On jednostavno daje, ali samo onda kada se to zatraži. Čak i tada, stvar je volje da li će na zahtev odgovoriti ili ne. Ključ je u Promislu.

Za gorski kamen se može reći da je univerzalan i veoma lak za komunikaciju sa Duhovima koji su ovom kamenu bliski. Zbog toga se se on obično koristi za obrede čišćenja, ali treba naglasiti da ovo nije uvek moćna zaštita. Postoje posebni obredi koji se mogu raditi i drugo kamenje, ali je to stvar poznavanja magijskih korespondencija u koje za sada ne bih zalazio. Bilo bi odveć mnogo.

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2011 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 24-01-2013 04:37