Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

  Razgovori s povodom

  Odgovor 19

 

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Kon Don

Razgovori s povodom

 

 

Odgovor devetnaesti

 

O preteranoj eterizaciji

 

Mene zanima nus pojava preterane eterizacije koju ste opisali kao "viđenje astralnog sveta" i ako je ona postignuta na takav način, da li je ona sasvim dovoljna za sve operacije koje su mi potrebne (vidovitost)?

21.05.2012

 

M.L.

Pročitao sam skoro sve vaše odgovore na sajtu, i veoma mi se sviđa način na koji razmišljate. Pogledao sam delove Nekronomikona i slažem se sa delovima o astrologiji, čak sam i negde pre čitao da se ne preporučuje upotreba te knjige za rituale jedino da se sigili i imena iz te knjige mogu koristiti. Ono što mene zanima je nus pojava preterane eterizacije koju ste opisali kao "viđenje astralnog sveta" i ako je ona postignuta na takav način to jest bez otvaranja trećeg oka onda je ona meni sasvim dovoljna za sve operacije koje su mi potrebne (vidovitost) ne treba mi čak ni astralna projekcija ni bilo kakva magija. U magiju ne bi da se uplićem (ne zato jer ne verujem u nju) već više zbog straha i mogućih neželjenih efekata... Radim dotle koliko mislim i sa čime mislim da sam u stanju da se nosim i tu verujem da mi je vežba eterizacije sasvim dovoljna, zato bi i da je radim preterano jer bi jedino nju i da radim.

 

Jasno si izneo sopstvena stremljenja i ono dokle bi želeo da ideš, barem u ovom trenutku, što naravno ne znači da se stremljenja neće menjati i povećavati onako kako se proširuju uvidi, saznanja i dostignuća. Čovek po svojoj prirodi uvek teži napredovanju i novim saznanjima, i dok je to sukcesivno i promišljeno sa strpljenjem i uvažavanjem određenih pravila to je dobro i odlično. Elem, za ono čemu težiš u svom radu trenutno, procesi eterizacije jesu sasvim dovoljni i nisu ti potrebne bilo kakve inicijacije i posvećenja u više nivoe magijske prakse. Čak ni bilo kakva ritualna magija ti nije potrebna. Eterizacijom se uvećavaju unutrašnji resursi do te mere da se mogu prirodnim tokovima probuditi mnoge sposobnosti i veštine, a posebno sposobnost opažanja, jasnovidosti pa i vidovitosti.

Ne može se napraviti nikakva šteta ukoliko se sa eterizacijom pretera, zapravo s time se ne može mnogo preterati s obzirom da je to energija koja se i troši svim aktivnostima kako fizičkim tako i mentalnim. Naravno ne treba i preterivati ukoliko za to nema potrebe, zato treba naći neku svoju meru u ovim procesima. Glavni prateći efekti treba da budu dobro zdravlje, snaga, izdržljivost, energičnost i opšta vitalnost na fizičkom nivou, a na mentalnom je to opšta sposobnost dobre percepcije, memorije, pojačana intuicija pa i opažanje, običnom čoveku, nevidljivih energija i astralnog sveta.

Što se tiče ovog opažanja pa i mogućnosti uspostavljanja kontakata sa raznim entitetima i Duhovima, to ne treba da te brine. Bitno je da se držiš svog puta i sopstvenih načela i da ne nasedaš na provokacije i ponude entiteta koji doista umeju da zavedu naročito čoveka koji ima pogrešne težnje i prvenstveno materijalne želje.

Dakle eterizacija ne može štetiti čak i ako je preterana, ali svakako treba naći određenu sopstvenu meru u odnosu na sopstvene potrebe. Međutim sve ove veštine i sposobnosti koje se bude eterizacijom su uslovno rečeno "sirove" i one su kao takve potrebne čoveku prvenstveno zarad opšteg i zdravog načina života i razmišljanja.

Nekome je i ovo dovoljno da živi jednim odličnim i ispunjenim životom, ali, kao što napomenuh, čovek je biće konstantno promenljivih težnji i stremljenja. Kada jednu stvar otkrijete, ona vam odmah postavi dva nova pitanja, pa ova dva stvaraju četiri i tako, progresijom, do u nedogled. To je život. Kostantna spoznaja. Mnogo je onih koji u nekom trenutku tu nit razvoja zaustave ili prekinu, šta više, to je ogromna većina čovečanstva. Ali postoje i oni, malobrojni, koji ovaj vid sopstvenog razvoja nikada ne zaustavljaju i u toj svojoj nezajažljivoj težnji ka sopstvenom usavršavaju skupljaju blagodati svake vrste. Zbog toga je ova preinicijacijska Magija Elemenata i primena procesa eterizacije samo prvi korak. Prva stvar u ostvarivanju Velikog Dela. Tek kasnije kada se usavrše tehnike kojima se ovladava tim akumuliranim i svim drugim energijama, otvaraju mnoge i sasvim neslućene mogućnosti.

Pomenuo si i izvestan strah koji osećaš u smislu bavljenja magijom, mogućih posledica, onih loših naravno. To je normalan osećaj za nekoga ko ozbiljno razmišlja i onaj ko kaže da nikada nije osetio strah, savim je sigurno da laže. Taj osećaj straha ima i pozitivan efekat jer on čoveka podstiče da ispravno razmišlja o svakom svom delu i mogućim posledicama. Usavršavanjem kroz magijsku praksu i kako se znanje uvećava, strah je onaj deo bića koji postepeno isčezava, dok na kraju ne nestane u potpunosti. Tačno je da je strah među najvećim neprijateljima na putu spoznaje, o čemu sam i govorio u mojim ranijim predavanjima a i jedno poglavlje moje prve knjige je posvećeno ovom unutrašnjem neprijatelju ljudskog bića. Strah koji čoveka zaustavlja u svom razvoju je taj veliki neprijatelj i njega svesno i voljom treba zgaziti. Samo tako se biće može pokrenuti. A strah pred nepoznatim ka kome se konstantno krećemo je zdrava vrsta straha koji nas opominje da se ne upustamo u nešto što nismo spoznali, ispitali, analizirali i proučili. Kada se najpre kroz spoznaju srodimo sa novim poljem ispred nas, tada strah nestaje sam po sebi i čovek će sasvim slobodno zakoračiti u to novo polje ispred sebe, jer ono više nije tajna niti nepoznanica. Tako je sa svim stvarima u životu pa i sa magijskom praksom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2012 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 24-01-2013 04:35