Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

  Razgovori s povodom

  Odgovor 20

 

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Kon Don

Razgovori s povodom

 

 

Odgovor dvadeseti

O prizivanju Demona

Šta bi mi preporučio da imam na oltaru, da napravim ugodniju atmosferu, da se Duh oseća prijatnije i najvažnije šta da mu ponudim?

18.07.2012

 

M.R.

Ja sam naslijedio jedan obliik magije to jest imam ključ kako prizvati duhove, čak i imam grimoar moje ujne i naravno uradilo sam pripremu to jest početni dio mog sistema. E ovako, trebam da pozovem duha za posebnu potrebu, znam da mu je planet saturn i jupiter, narandžasta sveća ustvari evo...

Orobas

Zodijakalna pozicija: 0-4° jarca (1-10° vage)
22.-26.12 (23.09-02.10.)
Planet: Saturn (Jupiter)
Metal: olovo (kositar)
Element: zemlja (zrak)
Boja svijeće: narandžasta
Biljka: sira
Položaj: princ

Orobas vlada po noći nad 20 legija duša. On odgovara na pitanja i daje moć i kontrolu nad drugima. On štiti od zlih duhova i od neprijatelja. On će zaustaviti trač ili ogovaranje. Može predvidjeti budućnost i razjasniti prošlost i sadašnjost.

E pa šta bi mi preporučio da imam na oltar da napravim ugodniju atmosveru da se oseća prijatnije i najvažnije šta da mu ponudim. Znam da si zauzet da imaš obaveze, da pišeš, ali moram što prije kontatirat biće. Imam razlog, a neću da primijeti da ga nepoštujem. Inače šta nudiš zauzvrat bićima. Hvala na izdvojenom vremenu.

 

Prvo, na ovakva pitanja uopšte ne dajem odgovore, niti savete iz moje lične magijske prakse. Razlog tome je što ne znam koliko je ko upućen u magijske tajne niti koliko ko ima iskustva u magijskom radu, naročito kad je u pitanju rad na prizivanju entiteta. Čak ni mojim učenicima, koji nisu prošli i savladali svih šest osnovnih instanci magijskog usavršavanja i pripreme, ove tajne ne otkrivam.

No s obzirom da si ovde naglasio par stvari, moram ti unekoliko skrenuti pažnju na nekoliko bitnih informacija.

Rad na prizivanju Duhova, entiteta ili bestelesnih sila je prilično opasan posao ukoliko za to nisi adekvatno pripremljen. Ne znam koliko imaš iskustva u magiskom radu, ali svakako bi trebao znati da se Grimoar ne može ni kupiti, niti naslediti niti dobiti na poklon. Fizički to jeste moguće, ali takvi Grimoari su neupotrebljivi za lični rad, čak i da je sve do detalja u njima opisano. Grimoar moraš sam napisati svojom rukom u svom Magijskom Dnevniku. Dakle nikakve dobijene i nasleđene knjige ili tuđi Magijski Dnevnici, Knjige Senki, štampani Grimoari i slično. Ovakve ili slične knjige, do kojih dođemo na bilo koji način, mogu biti samo dobar predložak koji sadrži potrebne informacije i koje koristimo za izradu sopstvene Magijske Knjige. O tome ima i jedno moje predavanje: Magijski dnevnik - prvo najvažnije sredstvo magijskog rada, a još detaljnije je to obrađeno u mojoj Prvoj Knjizi Spoznaje Ogledalo Duše.

Dalje, ne znam kakvu vrstu samoposvećenja i posvećenja imaš, niti da li uopšte imaš bilo kakvu inicijaciju. Iskusan mag zna da ukoliko nije posvećen svojim ličnim magijskim Imenom i Pečatom (Sigilom), to jest, ukoliko se nije "Predstavio" kroz samoposvećenje svim Ravnima postojanja, nikakav rad na prizivanju ne bi smeo da vrši. Dakle moraš imati svoje Ime i svoj Pečat, jer čime ćeš se predstaviti bićima Onostranog. Ovo neću posebno objašnjavati zašto to mora tako biti. O tome sam govorio u posebnom predavanju Nomina Sunt Numina - Imena su Nebeske Volje, a to isto, čak detaljnije, možeš naći i u knjizi koju gore spomenuh.

E sad, ukoliko već imaš, spomenuti Grimoar, on bi trebao da sadrži sve neophodne radnje i pripreme za prizivanje. Ukoliko ih nema, onda je on bezvredan, osim što ima neke informacije o Duhu, u ovom tvom slučaju, o Demonu. I kad već govorimo o ovom Demonu, inače Kraljevskog Dostojanstva iz Drevnog Carstva Jugot, Njegovo ime se izgovara sa vrlo zvučnim "Z" na kraju, dakle Orobaz. Prema ovome što si priložio o Orobazu izgleda samo kao prepis iz knjige "Goetia" Alistera Kroulija. I ako već radiš, šta god, po ovoj knjizi, ona sadrži i sva ostala neophodna uputstva i radnje, ali pre toga bi morao proučiti i njegovu knjigu "Magika u teoriji i praksi", bez koje rad sa Goeciom" nije moguć. Takođe, trebalo bi da znaš da su Demoni Goecie, kao i većina drugih Grimoara na Zapadu, preuzeti iz starih sumerskih magijskih spisa i knjiga. Trebalo bi da podrobno proučiš Knjigu Mrtvih (Nekronomikon). Knjiga sadrži sve ono što je neophodno za rad, od izgradnje Hrama, preko Oltara i svega ostalog. Sve piše, i sve je objašnjeno, a sadrži i osam velikih Grimoara.

Pitao si i šta nudim Duhovima na prizivanju. To ću ti reći. Ne nudim ništa, naročito ne Demonskim bićima i silama. Onog trenutka kada bilo šta ponudiš, od tog trenutka ti više nisi gospodar svog bića, a još manje bića koje prizivaš. Tako se duša može olako izgubiti. Tačno je da postoje razna "žrtvovanja" i razne pripremne radnje kojima se stvara lagodno okruženje za Duhove, da bi se odazvali, ali poklonički odnos prema entitetima bilo koje vrste je produkt ljudske izvitoperene religijske svesti i neznanja o prirodi bića u Onostranom.

Ima još mnogo toga na šta bih ti skrenuo pažnju, ali ta bi se priča mnogo odužila. Prouči tekstove i knjige koje gore spomenuh. Mnogo toga je objašnjeno. I siguran sam da će ti biti jasno zašto to mora tako biti. Osim toga, pitanje i koliko si uspeo da osnažiš svoje "biopolje", svoj unutrašnji potencijal? Da li je tvoja aura samoizgrađena po svim principima delovanja Kovitlajućih Sila? Da li si radio Astralnu projekciju i Eterično izračenje? Možeš li da opažaš Astralnu Ravan i da "čitaš" Eterični Zapis"? Zaista je mnogo pitanja na koja bi prvo morao da čujem odgovor, da bih ti bilo šta savetovao.

Znam da si formu pitanja postavio kao nešto što ti treba, i što je hitno, ali takve stvari se ne rade "preko noći" i na brzinu. To je čest slučaj u današnje vreme da se sve želi "odmah i sad", bez ozira na posledice. No ja takvu odgovornost ne želim, a i priroda svih Jedanaest Zaveta mi ne dozvoljava da otkrivam ovakve tajne. O njima mogu govoriti i o njima poučavati, ali to je proces spoznaje, za koji mnogi nemaju strpljenja. Ne savetujem ti da se baviš prizivanjima, naročito ne Demonskih Sila, ukoliko zaista nisi ovladao svim ovim stvarima koje sam napomenuo.

Već sam na slična pitanja o prizivanju Duhova i o Duhovima Nekronomikona davao odgovore i objašnjavao zašto mora postojati sveobuhvatna priprema i obuka. Valjalo bi taj tekst pročitati kako se ne bih ponavljao - O prizivanju Duhova.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2012 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 24-01-2013 04:33