Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

  Alexanthorn

  Dnevničke beleške

  Razgovori s povodom

  Odgovor 25

 

  Senke Glasnika

 Javna predavanja

 Autobiografske beleške

  Magijski Dnevnik

 Lice i naličje

  Kontakt

 

 

 

Kon Don

Razgovori s povodom

 

 

Odgovor dvadeset peti

Pučina je stoka jedna grdna*

Zašto sotonisti sami ne napišu knjigu o tom svom vjerovanju?

24.10.2012

 

G.A.

Aleksandre, ima li ikakve šanse da mi ispuniš obećanje i analiziraš natalnu kartu? Probao sam sam, ali nisam ovbjektivan astrolog prema sebi. Obećao si mi još prije godinu dana ili više.

I drugo pitanje - Nisam shvatio iz tvoje knjige (Satanizam - Demisterijum Misterijuma) kakve veze ti imaš s hrvatskim sotonistima. Do njih je teže doći nego zmiji do nogu. Pitam se što ti isprazni ljudi mogu ponuditi čovjeku poput tebe. Hrpa idiota klanja se čistoj negativnoj energiji i negira pozitivno. A bez bijelog nema crnog. Knjiga o sotonizmu ti je odlična iako na trenutke pomišljam da mnogo toga nisi rekao iz nekog razloga. I najčešće se ne varam kad mi unutarnji glas to govori o nekoj knjizi. Mudrost je najčešće potpuno neiskaziva, uvijek ostaje dio koji ne staje u okvire (korice) knjige...

Najveće pitanje koje nije dobilo odgovor ni nakon više čitanja jest zašto sotonisti sami ne napišu knjigu o tom svom vjerovanju. Vjerojatno neće nikada jer tko bi se upustio u pisanje takvih nebuloza i objašnjavao zašto vjeruju da nevjeruju u Đavla. Nisu ti ni ruba na cipeli.

Najbolje se kloniti takvih i sila koje su povezuane s njima. Radije se držim svjetla nego tame i mraka. Tama je za budale.

 

* Naslov je citat iz Njegoševog "Gorskog Vijenca" uzet kao moto odgovora.

Da, teško je biti objektivan prema sebi, no baš se tu najveći ispit života polaže, pred sobom. Sa okolinom je uvek lako na ovaj ili onaj način, no sa sobom je uvek najteže.

Jednostavno, eto ne stigoh da ti to pogledam, a donekle sam to i izgubio iz vida po sećanju. Imam nekoliko takvih i sličnih molbi, no još ni ni na jednu nisam odgovorio. Kako bi bilo dobro da je dan kao na Marsu, ili Jupiteru čak, ali izgleda da bi i to bilo na kraju malo vremena. Započeh sa nekim radovima na više linija pa mi sve izgleda kao da se ne pomeram s mesta i da sve ide jako sporo. Možda je to samo takva godina. Nije mi nešto plodna kao neke ranije što su bile. Verovatno ću uspeti da odvojim neko vreme skorije te da ti pogledam kartu.

Ovo drugo - pa nemam nikakve veze s "hrvatskim sotonistima", mada mogu doći do mnogih bez ozira koliko se skrivali. Kada radim na nekim tekstovima onda volim da imam i izvesne informacije iz "prve ruke". Iako postoje i drugi načini da se do istih dođe, kao i duhovni uvidi, nekako je ovo svrsishodnije baš u tom smislu da neko ko se smatra pripadnikom sam interpretira paradigmu kojoj pripada. Upravo se tu pokazuje sva ispraznost, nedorečenost, nesposobnost i slabost, da ne nabrajam sve ostale nekvalifikacije. Naravno da mnogi nemaju šta da ponude, i to ne samo meni, već bilo kome. Običan je to konglomerat neotesanih i egoistično sujetnih praznih duša. Satanizam zbog toga nikada i neće izrasti u paradigmu, odnosno tradiciju, jer nema ko da je gradi. Sve ono što je kao satanizam predstavljeno, kreirano upravo u krilu crkve. Naime, crkvene apologete su jasno uvideli da će se pojaviti pregršt umišljenih budala koje će se "zalepiti" za "servirano" i time izvršiti "misiju", tj. potrebu crkve da ima i vidljive neprijatelje. Ovde bih nedvosmisleno odvojio luciferijanizam kao kult Lucifera, starog Rimskog Božanstva sveta Tame. Za njih se može reći da imaju izvesnu autohtonost, ali samo kao ideje, ne i stvarnu autohtonost koja se prenela i sačuvala iz doba Rimskog Carstva.

Dobro si primetio da je ostalo izvesnih nedorečenosti u pojedinim delovima knjige. A i svakako, oni istinski uvidi u Prirodu Stvarnosti nisu ni za davati odreda svima. Mudrost, ako je nazovemo "biserima", zaista ne treba bacati pred svinje. Jer, kako to reče Selim vezir knjazu Milošu: "Fukara ostaje fukara doveka". Tako je i u težnji ka mudroslovlju, krme ima samo jedan ideal, a to je brlog. Moja baba bi rekla: "Šta zna svinja šta je dinja. Za nju je i tikva poslastica."

Eto, možda je i malo pregrubo ovako govoriti o većini ljudskog poroda, ali mi se mnogo sviđa ona Njegoševa: "Pučina je stoka jedna grdna".

Knjigu sam napisao iz razloga da dam svoje viđenje sataizma, te da ukažem na njegovu neparadigmičnost i antagonizam iz kojeg je nastao. Dobijao sam dosta pitanja o satanizmu, kao i razna tumačenja onoga što ja radim kao izvesne forme satanizma, te sam i iz tog razloga morao eksplicitno odgovoriti kao u naslovu predgovora "Moj Put nema ime". I sasvim je dovoljno da svako, razumom obdaren, iz teksta vidi da satanizam, kao "poštapalica" ne može biti Put Spoznaje, niti put uopšte. Zbog toga i jeste samo jedan sinkretistički spoj raznih učenja i tradicija. I drago mi je vrlo što sam dobio i izvestan broj poruka upravo od onih koji se nazivahu satanistima. Različita su viđenja davali, ali se svode na sledeće - svatili su da su bili na pogrešnom ili ne dovoljno jasnom "putu". Neki su čak i tražili pomoć, kako da ponište svoj čin posvećenja Satani i raznim drugim entitetima (Bogovima). Bilo je i onih koji su samo izražavali sklonost ka satanizmu, a ovim su tu naklonost odbacili. Mnogi među njima čak i nisu satanisti iako se tako nazivaju i s takvima se poistovećuju zbog nedostatka svesnosti o tome šta jesu i nedostatka znanja o tome šta zapravo praktikuju i odakle sve to potiče. Jesam zadovoljan, vrlo. Čak i da se samo jedna duša mojim knjigama reši bede duhovnog ništavila, moja bi misija time bila sasvim uspešna. Spoznaja kroz uvid u Prirodu Stvarnosti jedina je okrepljujuća sila Univerzuma. Zato sam i naglasio da izbor uvek postoji, samo je pitanje šta taj izbor donosi.

Da, takvih se sila doista treba kloniti, što i savetujem mnogima. Lično to i ne moram, jer kako mi se čini, te se sile klone mene. Interesantno, ne dobih ni jednu poruku onih "zagriženih" satanista, niti osetih da bi iko od njih zapodenuo kakvu polemiku o temi. Izgleda mi kao da nemaju šta da kažu, niti način kako da predstave ono što svojim "učenjem" nazivaju. Tu je onda i odgovor - zašto niko od satanista ne piše knjige o svojem verovanju, učenju i delanju. Sve se svodi na niz trivijalnosti i mentalno egoistično samoobmanjivanje kroz površno sagledavanje puke spoljašnjosti pojavnog sveta. Ima knjiga koje pišu, ali većina satanista svoju "filosofiju" kreira po sistemu "copy-paste" iz različitih učenja i to bez kontemplativno meditativnih uvida. Zato i postoje ta nastojanja među satanistima da "umreže" razna učenja. Ali čemu proizvođenje veza sa sumerskom, egipatskom, indijskom i raznim tradicijama uz zadršku na nečemu što s tim tradiciama nema veze? Veze koje se izvode su posredne, ali takvom se metodologiom sve i svašta može povezati. I kao što rekoh, da nema tog naziva satanizam, ličili bi potpuno na kakav politički pokret koji se bori protiv crkve i religije uopšte, što se iz prakse mnogih grupa da videti. No, čak je i to vrlo diskutabilno, jer "seme bačeno u pustinju ne donosi ploda".

E sad, ne mislim da se treba kloniti Tame, jer ona je doista moćna sila. Za budale je samo kad umisle da će prečicom tamo stići. Međutim, niko još Tamu spoznao nije, a da pre toga nije u Svetlosti stasao. Zato satanisti i nemaju učenje o Spoznaji, već se međusobno poučavaju i jedni drugima ego hrane iluzornim predstavama. Egoizam je ta pustinja u kojoj ni jedno seme ne uspeva izrasti i dati plod. Davno je rečeno: "Ako pustiš slepca da te vodi, zajedno ćeš sa njim u jamu pasti".

Zato ostaj mi u Svetlosti i neka te vodi Beskrajnim Prostranstvima.

Pozdrav!

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2012 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 24-01-2013 03:44