Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

  Ars Magica

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

Tekst 9

 

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Ars Medica

 

9

 

Hirudoterapija

Izvior: NOVOSTI

Autor: B. LAĆARAK

16.08.2010

 

Hirudoterapija - lečenje i ulepšavanje uz pomoć pijavica, a ugriz ove životinjice nije bolan, podseća na ujed komarca.

Čudesna isceliteljska moć pijavica poznata je od davnina, a ove "lekovite krvopije" koriste se i danas ne samo za lečenje mnogih bolesti već i za podmlađivanje i jačanje organizma.

Zahvaljujući lekovitom dejstvu mnogobrojnih fermenata, pijavice se koriste za lečenje povišenog krvnog pritiska, holesterola, povišenog šećera, klimakteričnih tegoba, prostate, jetre, pankreasa, hemoroida, proširenih vena, problema sa cirkulacijom, cista na jajnicima, endometrioza, glavobolja, steriliteta, impotencije...

Hirudoterapija se pokazala kao naročito efikasna metoda u lečenju tromboflebita - to je jedina nehirurška metoda, kojom se uklanjaju postojeći i sprečava stvaranje novih trombova.

Pored isceliteljskih, ovaj maleni parazit, koji ima pet pari očiju i tri vilice, a u svakoj 99 zuba, sa lakoćom otklanja celulit, podmlađuje kožu, podstiče rast kose, čisti organizam od otrova, vraća vitalnost, mladost i lepotu.

- Pijavice su kao "špric za jednokratnu upotrebu" - kaže dr Natalija Gušlo-Petrić, anesteziolog, specijalista akupunkture, homeopatije i hirudoterapije. - Kada završi svoj zadatak, pijavica se pred pacijentom uništava, kako bi se izbegle sumnje da se koriste više puta iste. Kada se pijavica napije krvi ona ne može da jede od šest do osam meseci, a nakon tri meseca njeni "čistači" je potpuno regenerišu. Ipak, zakon nalaže njihovo uništavanje, i mi se toga strogo pridržavamo.

Ugriz pijavice nije bolan, jer luči fermente, koji deluju kao anestetik, tako da je ovo iskustvo najbliže ugrizu komarca. Pacijenti mogu da osete blago peckanje. Posle svakog "gutljaja" krvi, pijavica zauzvrat u telo domaćina ubrizgava svoje fermente. Tretman traje 40 minuta, i kada se zasiti, pijavica sama otpada sa kože.

U zavisnosti od vrste oboljenja koje se leči pijavicama, tretmani se zakazuju 1-2 puta nedeljno, u nekim slučajevima i na 10 dana. Uglavnom je za jednu kuru lečenja potrebno od 10 do 12 tretmana. Prvom stavljanju pijavica na kožu prethodi pregled AMP aparatom, pacijent popunjava upitnik sa važnim podacima, i uzima se anamneza kako bi efekat lečenja bio maksimalan.

- Ako je reč o nekoj hitnoj intervenciji, gde je prisutan bol određenog organa, na primer jetre, stavljamo pijavicu na taj organ. U svim drugim slučajevima uglavnom se pridržavamo adaptacione metode koja je, po mom mišljenju, i najbolja, ističe dr Gušlo-Petrić. - Terapiju počinjemo samo jednom pijavicom kako bi se organizam navikao na fermente koje ona luči. Broj pijavica u narednim terapijama zavisi od same bolesti. Recimo, za tretman psorijaze stavlja se uvek samo jedna pijavica svakih nedelju dana. Za poboljšanje cirkulacije koristi se više pijavica, ali se njihov broj postepeno povećava.

KLEOPATRA

Čak je i Kleopatra svoj problem sa sterilitetom izlečila pomoću pijavica. Njima se takođe pripisuje i velika zasluga za njenu lepotu i izgled, koje je pored kupanja u mleku, redovno koristila.

Koliko je bila zadovoljna njihovim delovanjem, dokazuje i podatak da je naredila da se pijavice crtaju po zidovima grobnica faraona - objašnjava dr Natalija Gušlo-Petrić.

BORE

Iako u prirodi postoji više od 400 vrsta pijavica, za hirudoterapiju se koriste samo tri - medicinska, apotekarska i lekovita.

U njenoj pljuvački ima više od 120 fermenata koji pozitivno utiču na ljudski organizam.

Između ostalog, tretman pijavicom poboljšava imunitet, dolazi do raspada starog kolagena koji se zamenjuje novim, elastičnim, a već posle 3-4 tretmana bore se smanjuju.

PRITISAK

Lečenje pijavicama ne radi se osobama koje imaju hemofiliju i neke druge bolesti krvi, anemiju, hipotoniju (ako je gornji pritisak niži od 90), trudnicama.

Pored toga, ova terapija ne može da otkloni kamen u žuči ili bubrezima, ali svojim blagotvornim dejstvom može da poboljša rad ovih organa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2010 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 31-01-2013 01:54