Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

  Ars Magica

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

Tekst 37

 

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Ars Medica

 

37

 

Akai - moćni napitak

Izvor: ZONA - 2011

16.02.2011

 

Prema većini dosadašnjih istraživanja akai se smatra namirnicom s najjačom antioksidativnom vrednošću do sada pronađenom. U čitavom nizu sjajnih pogodnosti akaija za zdravlje, ističe se fascinantan podatak da ekstrakt akaija može in vitro podstaći odumiranje ćelija leukemije, i to čak do 86%!

Ovo naučno otkriće objavljeno je 2006.godine na Institutu za ishranu i poljoprivredu Univerziteta Florida u SAD-u, a objavIjeno u uglednom naučnom časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Mnoge studije pokazale su da je s nutricionističkog stanovišta akai namirnica s najvećom hranjivom vrednosti, i da ima najsnažniji sastav od svih do sada poznatih namirnica.

Akai bobice osim velike količine antioksidansa antocijana sadrže i vlakna, vitamine B1, B2, B3, C, E, kalcijum, gvožđe, kalijum, proteine i omega 6 i 9 masne kiseline, biljne sterole.

Akai je prava riznica dragocenih zaštitnih materija, pa ako nekoj namirnici možemo dati naziv "superhrana" onda je to upravo ovo bobičasto voće.

Akai snažno štiti organizam od slobodnih radikala, glavnih uzročnika procesa starenja i promena koje uzrokuju bolesti; održava krvne sudove zdravim, podstičući bolju cirkulaciju, sprečava arterosklerozu i snižava LDL holesterol; opskrbljuje organizam energijom; poboljšava varenje hrane; ima protivupalno delovanje i kao ni jedna druga biljka čisti i detoksikuje organizam o bioloških i infektivnih toksina.

Glavna korist koja proizilazi iz bogatog nutritivnog profila akaija odnosi se na njegovo moćno antioksidativno delovanje pa se preporučuje kod prevencije svih dgenerativnih procesa, naročito kod kancera i nakon ciklusa hemoterapije. Posebno se preporučuje pušačima i ljudima pod stresom i povećanim fizičkim naporom, sportistima. Odlično deluje kod regeneracije tkiva jetre i blagotvoran je kod osoba sa dijabetesom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2011 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 31-01-2013 01:38