Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

  Ars Magica

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

Tekst 69

 

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Ars Medica

 

69

 

Ćelije raka se hrane šećerima

Sveprisutnost šećera u hrani je toliko velika da se nalazi u 85% industrijskih prehrambenih proizvoda

Izvor: The Natural Society

02.11.2011

 

Šećeri su glavni izvor kalorija u industrijski proizvedenoj hrani. Ova "veštačka" hrana osim što sadrži živu, poznatu kao kancerogenu, sadrži i najčešće kukuruzni fruktozni sirup kojim se ćelije raka hrane. Inače, ćelije raka se hrane šećerom nakon što se metabolizuje u jetri. Nova studija, objavljena u Expert Opinion on Therapeutic Targets objašnjava vezu između rafinisanog šećera i raka. Rezultatima se dodaje i  još niz dokaza izveštajima mnogih naučnika i naučnih studija kojim su izvučene veze između povećane potrošnje šećera i razvoja raka.

Istraživači rasvetljavaju brojne načine kako šećer direktno pridonosi riziku od raka i drugim zdravstvenim problemima kao što su:
- oštećenje DNK (dezoksiribonukleinska kiselina)
- upale
- promene ćelijskog metabolizma
- povećana proizvodnja slobodnih radikala

Prema Luisu Cantliju, direktoru centra za tumore u Izraelu, čak 80% od svih tipova raka pokreću mutacije ili uticaji iz okoline koji pojačavaju ili kopiraju efekte insulina na početnim tumorskim ćelijama.

Slična studija je objavljena u časopisu "Istraživanje Raka" (Cancer Research) i ukazuje da način na koji se šećer metabolizuje stimuliše rast tumora. Studija ističe da su metabolizam fruktoze i glukoze potpuno različiti. To nam ukazuje da ćelije raka mogu metabolizovati šećer čime povećavaju sopstveno umnožavanje (proliferaciju).

Zabrinjavajuće je još to da su naučnici koji su sprovodili istraživanje, koristili ćelije tumora gušterače, koji se smatra najsmrtonosnijim oblikom raka. Otkriće je bilo senzacionalno, ne samo zbog dokaza da se ćelije tumora hrane šećerom, nego zbog činjenice da ćelije tumora koriste fruktozu za ćelijsku deobu u nameri da ubrzaju rast i širenje raka. Potrošnja šećera, a naročito uvećana i nekontrolisana, dovodi do znatnog porasta ćelija raka i proliferacije znatno više od glukoze.

Šećer koji “hrani” rak je nešto čime se većina ljudi hrani na dnevnoj bazi, jer gotovo da nema proizvoda koji u sebi ne sadrži šećer, naročito konzervirani proizvodi i, to se podrazumeva, svi slatkiši i bezalkoholna pića. Čak i deca konzumiraju izuzetne velike i opasne količine šećera u vidu bombona, sokova čak i “bezopasnih” sportkih pića. Količina je toliko velika da prosečni čovek konzumira minimum oko 150 grama šećera dnevno, a stručnjaci smatraju da je do 15 grama šećera dnevno sasvim dovoljno za potrebe organizma. Ovakva vrsta preporučene samokontrole u konzumiranju šećera preventivno deluje na pojavu ćelija raka, ali i na samu bolest sprečavajući njen razvoj i pospešujući odumiranje ćelija raka.

Sveprisutnost šećera u hrani je toliko velika da se nalazi u 85% industrijskih prehrambenih proizvoda. Kako stopa oboljevanja od raka raste među stanovništvom, važno je da se uvedu dijetalne promene koje uključuju izvore šećera iz drugog porekla iz prirode. Prirodni zaslađivač je i biljka STEVIA na primer, a pri tom sadrži nula kalorija, i uspešno se koristi u prevenciji i lečenju dijabetesa.

Originalni tekst na Engleskom jeziku >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2011 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 31-01-2013 00:43