Stranice

 

 Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Biblioteka

 Arhiva

  Ogledalo

  Ars Magica

  Adepti

  Hinduizam

  Budizam

  Judaizam

  Hrišćanstvo

  Islam

  Ostale religije

  Misterije

  Tajna društva

  Istorija

  Filosofija

  Astrologija

  Radiestezija

  Nauka

  Ekosfera

  Ars Medica

Tekst 81

 

  Psihologija

  Umetnost

  Zanimljivosti

  Putopisi

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

Thornal

Arhiva tekstova Svetog Kraljevstva Magije

 

 

Ars Medica

 

81

 

 

Bioenergija je prirodna pojava

Arhiva Thornal

Autor: Branko Perković

Izvor: Tajne 1988.

12.04.2012

 

Što je to bioenergija? Što je "to" da se o "tom" govori kao u čudu ili o sugestiji? Da li je to stvarno čudo ili sugestija? Ne, uopće se ne radi o nekakvom čudu! Prema raznim definicijama koje sam imao prilike pročitati u časopisima i knjigama, radi se o Ijudskom biopotencijalu, o Ijudskoj energiji kojoj se dodaje prefiks "bio" zato što se nalazi u organizmu.

Bioenergija, u stvari, nije ništa drugo do obična prirodna pojava, obično Ijudsko svojstvo koje se stječe rođenjem kao što je boja kose ili boja očiju, visina i dr. Samo je jedna činjenica istinita, a to je da SVI Ijudi imaju bioenergiju kao što svi posjeduju kožu, kosu, oči, srce, mozak itd. Inače, ja ne želim govoriti o tome da su samo neki "predodređeni" na to svojstvo. Stvar je samo u prepoznavanju i u načinu primjene. Čak i oni s kojima sam dolazio u sukobe u vezi "porijekla" bioenergije, uvjerili bi se da tu "ipak nešto ima". Jednostavan pokus davao mi je za pravo: staviti desni dlan svoje ruke iznad šake lijeve i pratiti što se događa, razmak između dlana i šake je otprilike pola centimetra do centimetar. Svi redom su osjećali nešto: netko trnce, netko toplinu.

Velika većina njih bi tvrdila da se radi o sugestiji, međutim, naročito su glasni bili oni što su osjećali trnce. Zamolio bih da nastavim držati svoju ruku iznad njihove, a oni sami neka mi opisuju promjene koje osjećaju u svojoj ruci. Njihovo iznenađenje bi bilo veoma veliko kada otkriju da se umjesto trnaca javlja toplina i ubrzo poslije toga da im se znoji dlan - naročito su bili iznenađeni oni koji su sa stopostotnom sigurnošću tvrdili da su potpuno zdravi i da im se dlanovi nikada ne znoje, "nema teorije". Neki od njih bi govorili da se radi o "normalnoj Ijudskoj toplini koju posjeduje svatko", i na taj način priznali postojanje "topline", odnosno bioenergije, ali kada bih upitao zašto je ta toplina kod mene jača nego kod njih koji imaju "normalnu Ijudsku toplinu", onda su slijegali ramenima odbijajući bilo kakvo logično razmišljanje i zaključivanje, ili su onako ovlaš govorili da možda imam povišenu temperaturu. Uvijek sam bio protivnik osuđivanja nečega što ne poznajem i u što se ne uvjerim osobno, aosuđuju me i danas zbog preporučivanja liječenja piramidama. Ako ipak tako govorim onda uvijek naglasim gdje sam to pročitao ili u kojoj TV-emisiji gledao ili od koga čuo tu vijest. Ali kategorički odbijati nešto ili prihvaćati bez ikakvog razmišljanja ili provjere nije u mojoj prirodi.

 

Razlike u zracima

 

Znam da ću i ja, ako se ovaj moj rad objavi, imati mnogo protivnika ne samo među liječnicima, već i među pobornicima bioenergije, koji će se okomiti na mene a da ni ne pokušaju provjeriti ono što ću napisati. Mnogima neće biti jasno kako se sva ta različita zračenja, o kojima ću pisati, mogu razlikovati i pojedinačno izdvojiti van njihovog zajedničkog djelovanja, ako uopće prihvate mišljenje o viševrsnom zračenju. Ali, ako se netko bude želio uvjeriti u istinitost bilo koje moje tvrdnje, bez ikakvih problema ću mu izaći u susret i objasniti i pokazati to što ga zanima.

U narodu se često čuju ovakvi izrazi: "Obolio na zdravo", ili "Sklon je bolestima" ili "To je kod njega nasljedna bolest", što su tvrdnje nastale na osnovu promjena kod nekih Ijudi. Međutim, ja ću sada slikovito pokušati objasniti zašto ne prihvaćam niti jednu od gornjih tvrdnji. Sve što god vidimo oko sebe mora imati svoju vlastitu ravnotežu bez koje ne bi moglo postojati, živjeti ili bivati. Znači, bilo što, bilo koji realni sistem je u stanju ravnoteže bez obzira od koliko dijelova se sastojao i u svakom sistemu će se sastavni dijelovi vladati po zakonitostima koje vrijede samo za taj sistem, npr. srce kod ptica daleko brže kuca nego kod čovjeka, dok opet kod slona kuca daleko sporije. Ali, ako se izvan sistema pojavi nekakav podražaj i prodre u sistem, on će izazvati čitav haos i nastati će takav poremećaj koji će potpuno promijeniti prvobitnu ravnotežu. Na primer, ako je poremećaj koji dolazi izvana povećanje pritiska, nova ravnoteža će se stvarati smanjenjem volumena, a ako je poremećaj povišena temperatura, nova ravnoteža će nastajati sa povećanjem volumena. Znači, bitno je uočiti da bilo koji poremećaj izvana izaziva nered u sistemu i samim tim tjera sistem na prilagođavanje novonastaloj situaciji tako da stvara novu ravnotežu. Ako se vanjski podražaj povuče i prestane njegovo djelovanje, sistem de opet zapasti u nered i težiti će da se vrati u prvobitnu ravnotežu.

Zamislimo, na primer, čašu s vodom. Površina vode u čaši će stalno biti u stanju mirovanja sve dok rukom ne udarimo po čaši ili je stanemo potreskivati. Voda u čaši će se uzburkati. Znači, to naše potreskivanje ili udaranje po čaši je vanjski podražaj koji je narušio ravnotežu u čaši. što se vidi po uzburkanoj površini vode. Kada prestanemo udarati po čaši ili je prestanemo potreskivati, voda će se polako smirivati i nakon nekog vremena potpuno će se umiriti. Sistem se vratio u prvobitnu ravnotežu.

 

Nasledne bolesti ne postoje

 

Niti jedan čovjek se nije rodio sa sklonošću prema bolestima, i čak se usuđujem tvrditi da ne postoje nasljedne bolesti i kada bi znanost uspjela pročitati što je zapisano u genima vidjeli bi da je ova tvrdnja istinita, jer kako objasniti da se od oca koji ima šećernu bolest rodi zdravo dijete, ili, da dijete normalno čuje i govori, a majka je gluhonijema, ili, da se od oca koji boluje od epilepsije rodi zdravo dijete i obrnuto - od potpuno zdravih roditelja rađaju se djeca kojoj se vrlo brzo po rođenju (godinu do tri godine) otkriju vrlo teške bolesti poput leukemije, epilepsije ili šećerne bolesti. Svi se rađaju sa ravnotežom koju stječu izlaskom na svijet i tada se sa dječjim plačom uspostavlja, a to bi značilo da su u ravnoteži svi organi: i srce i pluća i mozak i bubrezi itd. Zašto se sad opet kaže da se ravnoteža uspostavlja tek rođenjem, zašto ne dok je beba još u stomaku?

Vjerojatno će se još netko sjetiti ovakvog ili sličnog slučaja: zbog komplikacija koje su se pojavile, porođaj je izvršen pomoću vakuuma i dogodilo se da je djetetu oštećen centar za ravnotežu i što, nažalost, današnja moderna medicina ne može izliječiti. I to dijete, koje sada ima dvije godine, rasti će i razvijati se sa tom svojom ravnotežom možda čitav svoj život. I bolesti koje se tokom života javljaju nisu ništa drugo do nove ravnoteže nastale zbog vanjskih uzročnika. Npr. virus gripe - vanjski uzročnik - izaziva bolest  nova ravnoteža koja se očituje u povišenoj temperaturi organizma, upali grla i dr. Kada djelovanje virusa prestane, organizam se vraća u prvobitnu ravnotežu - ozdravljuje. Na ovakav način se mogu objasniti sve bolesti za koje su do danas poznati pravi, stvarni uzročnici. Ali za neke kao što su migrene, rakovi, tumori, ciste, miomi, metastaze i dr. još uvijek se ne znaju pravi uzročnici. Hoću reći da ih medicina ne zna i ne želi prihvatiti bilo što drugo osim svog nagađanja: teflon, duhan, alkohol itd. Naročito dobar primjer je duhan upravo zbog toga što rak na plućima nemaju samo pušači već ga, nažalost, dobiju i nepušači. Objašnjenje Medicine kaže da su nepušači u stvari indirektni pušači i da je to razlog za njihovo oboljenje, jer borave u istim prostorijama sa pušačima.

Slično je i kod objašnjenja oboljenja jetre i bubrega - obolijevaju i alkoholičari i antialkoholičari, nekog određenog pravila nema. Ako medicina ne zna zbog čega se ove bolesti javljaju, kako ih onda može liječiti? Medicina ih, u stvari, i ne liječi. Nažalost, poznajem dovoljno osoba koje su imale po dvije operacije raka na istom dijelu tijela ili na slijedećem slabijem u blizini ukoliko je prvi dio u toku operativnog zahvata odstranjen. I ja sam koristio različite tablete za liječenje glavobolja prije nego što sam došao do ovih saznanja. Danas mi više ne trebaju. A migrene, one su za medicinu postale neizlječiva bolest - bolesnicima se prepisuju razne tablete koje su privremenog karaktera, odnosno, dok tableta djeluje bolova nema, kad prestane djelovanje bolovi se javljaju ponovo. Ja se užasnem kada čujem da djeca od 8-9 godina već piju tablete zbog migrene. U jednoj bolnici u Zagrebu migrena se liječi modificiranom kineskom akupunkturom koja "daje vrlo dobre rezultate, ali pacijenti se uvijek vraćaju, netko nakon Ijedan ili dva, netko nakon mjesec dana, netko nakon tri mjeseca" - to su riječi liječnice koja vodi taj odjel.

 

Krevet na pravom mestu

 

Medicina ne zna uzročnike ovih bolesti, ali radiestezisti i bioenergičari ih znaju, i budući je tako, mogu te bolesti liječiti i to sa velikim uspjehom. Moja iskustva i saznanja dovoljno govore u prilog ovoga što tvrdim. U travnju 1988. g. izvršio sam pregled zračenja u stanu jedne kolegice i predložio joj gde da postavi krevet. Tada mi nije govorila ništa o svojoj bolesti, tako da sam stekao dojam da se radi o preventivi. Međutim, pregledom sam utvrdio da ispod njenog stomaka postoji križanje dvaju vodenih tokova. U rujnu 1988. mi je rekla da je mjesec dana poslije premještanja kreveta na zdravo tlo otišla na kontrolu kod liječnika-specijaliste koji joj je tad rekao da od planirane operacije neće biti ništa - cista u rnaternici veličine 6 cm jednostavno je nestala. Čuđenju nije bilo kraja.

Dolazeći u kuće i stanove imao sam prilike vidjet i čuti svega i svačega. Na primjer ovako nešto: "Mama je vodila svog desetogodišnjeg sina doktoru jer su ga boljela koIjena. Doktor je utvrdio da to nije ništa i da je to zbog rasta." Kada čujem za ovakve "nalaze" najprije se užasnem, a poslije toga me uhvati smijeh. Koliko se ja sjećam i ja sam rastao, ali me koljena i zglobovi zbog toga nisu boljeli. Evo još jednog primjera: Jedna žena je imala operaciju raka dojke. Nakon operacije je nastavila spavati na istom mjestu i potom su se nakon godinu dana počele javljati metastaze, nakon dvije godine je ruka na strani operacije počela natjecati, s tim da rana nakon operacije u potpunosti nikada nije zarasla već se stalno pojavljivao otok s gnojem. Žena je počela gubiti snagu u toj ruci, tako da je za godinu dana ruka postala nepokretna. Došao sam k njoj kući i odmah premjestio krevet. Sutradan je žena rekla da se ne sjeća kada je zadnji puta prespavala čitavu noć i da je to prvi put da nije morala ustajati iz kreveta i hodati po sobi. Rana je u roku dva dana zarasla, a ruka je, zahvaljujući terapijama bioenergije, postajala sve pokretljivija. Tada mi je ta žena ispričala da joj je jedna medicinska sestra rekla da je otjecanje ruke nastupilo uslijed djelovanja zemljine sile teže. Opet sam se zgrozio i zapitao je li to stvarno moguće, a brzo poslije toga sam se počeo smijati. Zar je to objašnjenje jedne stručne osobe?

 

 

 

 

 

Vrh strane >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Sva prava rezervisana

Copyright © 2012 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 31-01-2013 00:26