Stranice

 

  Naslovna

  Baragnir Zag Nehar

  Sveta Magija

  Svete Knjige

 Knjiga Mrtvih

Prokletstvo Knjige

Sadržaj

Predgovor

Knjiga Crne Zemlje

Knjiga Mrtvih Imena

Knjiga o Drevnima

Knjiga o Znanju Drevnih

Knjiga Tajni

Knjiga o prizivanju Drevnih

Knjiga Zemlje Mrtvih

Knjiga Prizivanja

Knjiga Pedeset Imena

Knjiga Duhova

Duhovi Kovitlajućih Sila

Lutajući Duhovi Zemlje

Duhovi između Zemlje i Nebesa

 

Knjiga o Sedam Nebesa

Knjiga Ulaza

Knjiga Isterivanja

Knjiga Užasa

Knjiga Crnih Obreda

Skrivena Knjiga Rilejha

 

 Biblioteka

 Arhiva

  Zag Kia

  Zvezdarijum

 Kalendar

 Galerija

 Multimedia

 Psyradio FM

 Chat

 Linkovi

 Alexanthorn

 Kontakt

 

 

 

 

 

Knjiga Mrtvih

ŠOTENEROM

Nekronomikon

 

X

 

KNJIGA DUHOVA

Drugi deo

 

Lutajući Duhovi Zemlje

 

 

1. Knjiga Lutajućih Duhova Zemlje data je i napisana magavanima koji vrše Obrednu Magiju ukoliko su postali pravi gospodari Duhova Kovitlajućih Sila. Tek tada magavan može zakoračiti dalje na stazi svog magijskog razvoja i početi sa radom u Oblastima i Prostranstvima koja okružuju Zemlju.

2. Mnogo je Duhova što borave u Oblasti Zemlje ili Prostranstvu koje opasuje Zemlju, sa kojima magavan može doći u vezu da bi povećao svoje Znanje i pojačao svoju Moć. U Prostanstva između Zemlje i Neba ne može se ući pre nego što se Oblast Zemlje ne prođe, niti se Nebesima može uspinjati pre Oblasti između Zemlje i Neba, i tako redom kroz Nebesa Bogova, jedno po jedno, do oblasti Beskrajnih Prostranstava gde borave Drevni, snevajući svoj večni san.

3. Lutajući Duhovi Zemlje veoma su opasni, moram upozoriti unapred, i nikako se nepripremljen u Njihovo zazivanje ne treba upuštati. Znaju ovi Duhovi da prevare i obmanu, da zavedu bogato darivajući magavana, i vole Zavete da sklapaju. Onaj ko nije spreman da se sa sobom izbori i savlada sladostrašće, srebroljublje i vastoljublje svoje, neka se ovde zaustavi, inače propast mu je sigurna.

4. Mnogo je Duhova koji borave u Oblasti Zemlje. Njih Tri puta po Osam Duhova Kraljevstva Zemaljskih Prostranstava dajem ovde i to je dovoljno magavanu za rad i sticanje Znanja. Onaj koji je dovde stigao, već bi uveliko trebao biti u stanju da sakuplja lično iskustvo svojim vlastitim magijskim radom i uspostavlja veze sa mnogobrojnim Duhovima ove i svih Oblasti.

 

 

AŠMUNADAJ

 

5. Ašmunadaj je veliki i moćan posvećenik u Oblasti koja opasuje Zemlju sa dostojanstvom Kralja. Ašmunadaj poseduje Znanje o svim Zakonima koji vladaju Eteričnim i Zvezdanim Svetom, Oblastima koje opasuju Zemlju. On će magavana osposobiti da primenjuje ove Zakone. Uz Ašmunadaijevu pomoć magavan može ovladati celokupnim Prostranstvima koja opasuju Zemlju i dobiti mnogo znanja.

6. Ašmunadaj poseduje veliki broj slugu i On ih može staviti magavanu na raspolaganje ako to zatraži, a koji će mu pomagati kako u Oblasti koja opasuje Zemlju, tako i u našem pojavnom svetu i činiti sve što on želi. Njegov opšti Pečat je veoma zamršen jer predstavlja sliku predstave svih temeljnih osobina kojima je ovaj visoko staležni Duh opremljen, a u vezi Oblasti koja opasuje Zemlju, kao i sa našim pojavnim svetom. Za prvi priziv, ovaj Pečat treba iscrtati na papirusu u plavoj, crvenoj, zelenoj i žutoj boji i treba ga postaviti u trougao unutar Magijskog Kruga ispred magavana.

 

 

7. Čim bude u stanju da uspostavi vezu sa Ašmunadaijem, magavan će od Njega dobiti prost znak pomoću kojeg će moći kasnije da prizova ovog Duha.

 

 

Ovaj uprošćeni znak Ašmunadaijevog Pečata ne sme se koristiti sve dok to ne odobri sam Ašmunadaj.

 

ALADIA

 

 

8. Aladia je Ašmunadaijev predstavnik i od Njegovih je najviših podanika. On ima izvanrednu vlast nad Kovitlajućim Silama u Oblasti koja opasuje Zemlju. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crnim mastilom na papirusu.

 

KOLORUM

 

 

9. Kolorum je drugi Ašmunadaijev predstavnik i sa Aladiahom je najviši među podanicima. Poseduje veliko Znanje o Oblasti koja opasuje Zemlju. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crnim mastilom na papirusu.

 

GIBOR

 

 

10. Gibor upravlja burama i olujama. Njegov Pečat može dati jedino Aladiah. Kada magavan izgovara ime Gibora i povlači magijskom rukom Njegov znak u vazduhu, Aladiah će mu omogućiti da trenutno smiri sve bure, oluje sa grmljavinom i jake vetrove. Ovaj znak ne postaje magijski moćan sve dok se magavan ne upozna sa Ašmunadaijem i Njegova dva predstavnika. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crnim mastilom na papirusu.

 

SIILLA

 

 

11. Siilla je još jedan od starešina Oblasti koja opasuje Zemlju koji može objasniti magavanu sve znake. On poučava magavana potpunom razumevanju jezika znakovnih oblika. Ako magavan dobro ovlada znakovnim jezikom čvrstih oblika, Siilla mu takođe može objasniti vezu svakog oblika sa Prvim Zakonom, a time i sa Zakonom Etera. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati zelenim mastilom na papirusu.

 

LILITA

 

12. Lilita je jedinstven ženski Duh Oblasti koja opasuje Zemlju koja, poput Ašmunadaija, poznaje sva magijska umeća u vezi sa ovom Oblašću. Lilita ima i znanja o magijskim umećima na našoj planeti. Za prvi priziv, znak na Njenom Pečatu treba iscrtati crvenim mastilom na papirusu.

 

ASAMARK

 

 

13. Asamark je jedinstven Duh Oblasti koja opasuje Zemlju, jer upravlja Zakonom Uzročnosti između Oblasti koja okružuje Zemlju i pojavnog sveta, te može o tome poučiti magavana. Asamark je visokog staleža, pa otuda On može upoznali magavana sa najvišim Znanjem Oblasti koja opasuje Zemlju i istovremeno ga naučiti kako da to Znanje primeni. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim i plavim mastilom na papirusu.

 

ALEMU

 

 

14. Alemu može dati objašnjenje o spoju svih suprotnosti u smislu razmnožavanja, a poznaje i Izvornu Tajnu Života. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim i crnim mastilom na papirusu.

 

UBIVEH

 

 

15. Ubiveh daje znanje o tome kako uticaj Oblasti Boga Nane deluje na Oblast koja opasuje Zemlju i na naš pojavni svet, kako kroz Eteričnu, tako i kroz Zvezanu i Zemaljsku Ravan. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim i plavim mastilom na papirusu.

 

ALASA

 

 

16. Alasa posvećuje u Znanje o magnetnim i električnim strujama u Oblasti koja opasuje Zemlju i može pomoći magavanu da shvati i upravlja uticajima tih kretanja na naš pojavni svet. Ovaj Duh daje i znanje o pravim električnim i magnetnim tokovima u Eteričnom i našem pojavnom svetu i objašnjava njihovu pravilnu primenu. Alasa je stručnjak za stvaranje elektro magnetnog napona za određene svrhe i može dati sva uputstva o tome. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim i zelenim mastilom na papirusu.

 

ALGODŽ

 

 

17. Algodž je vrsni poznavalac hemijskog sastava svega stvorenog. Magavan može mnogo naučiti od ovog Duha o raznim hemijskim jedinjenjima i njihovim moćima, kao i primeni ovog magijskog znanja. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, crnim i zelenim mastilom na papirusu.

 

ALARMI

 

 

18. Alarmi poznaje sve alhemijske tajne i može uputiti magavana u tajnu pretvaranja metala, a posebno u tajnu pravljenja Kamena Mudrosti u suvom postupku i svim potrebnim pripremama za postizanje ovog dela. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim i crnim mastilom na papirusu.

 

AMUTIM

 

 

19. Amutim otkriva tajnu preobražavanja bilo kojeg oblika u neki drugi oblik magijskim dejstvom. Ovaj Duh, takođe, zna tajne stvaranja i rastvaranja predmeta. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim i zelenim mastilom na papirusu.

 

ALKO

 

 

20. Alko je vrsni znalac Zakona Sličnosti u Životinjskom Carstvu i daje znanje o magijskom uticaju na životinje pomoću ovog Zakona. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim i plavim mastilom na papirusu.

 

JAHVE

 

 

21. Jahve upućuje magavana u tajnu znakovne predstave električnog i magnetnog uticaja s obzirom na njihovo dejstvo na Oblast koja opasuje Zemlju. Svaki Duh Oblasti koja opasuje Zemlju može upoznati magavana sa ovom znakovnošću uticaja na pojavni svet. Ovaj Duh je veoma opasan i može lako zavesti magavana znanjem i moćima koje je spraman da pruži za koje On uvek traži vernost i privrženost. Ovaj Duh zna doći i bez izgovaranja Njegovog imena i mnogim je ljudima u mučnim i teškim trenucima odgovorio na vapaj, pružajući utehu, ali zahtevajući pri tom bezuslovnu pokornost koju većina olako prihvati zavedena darovima. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim i zelenim mastilom na papirusu.

 

A'EOIV

 

 

22. A'eoiv će magavanu, koji je ušao u Oblast koja opasuje Zemlju, otkriti tajnu kako da privlači moći električnih i magnetnih plima u pojavni oblik iz drugih Oblasti u Oblast koja opasuje Zemlju, a odatle u naš pojavni svet. Ovaj Duh zna kako da napuni svaki predmet ovim moćima u pojavnom obliku i poučiće magavana kako da to isto postigne. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim i zelenim mastilom na papirusu.

 

DŽUOEA

 

 

23. Džuoea zna tajnu prodiranja u svest i podsvest svakog čoveka i poučiće magavana kako da stekne vlast nad ljudima spoznajom ove tajne. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim, zelenim i ljubičastim mastilom na papirusu.

 

NAHUM

24. Nahum je gospodar sveta sna i otkriće posebnu magijsku veštinu pomoću koje se može uspavati svako biće, ljudsko ili životinjsko, oba pola. Ovaj Duh je odličan poznavalac veštine otkrivanja svesti i podsvesti svakog bića njihovim uvođenjem u san u budnom stanju. Magavan može od Njega ili Njegovih slugu naučiti kako da izazove snove ili vizije kod svakog bića u skladu sa njegovim ličnim željama. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim i ljubičastim mastilom na papirusu.

 

IMMIKAT

 

 

25. Immikat je ženski Duh Oblasti koja opasuje Zemlju i isto kao i Nahum zna tajnu snova jer je gospodarica i vladarka sna. Ona daje znanje o načinu uvođenja ljudskog bića u okrepljujući odmor spavanjem bez snova po volji magavana. Takode, magavan može iskoristiti i samu Immikat ili nekog od Njenih slugu da bi ostvario ovo dejstvo kod svakog ljudskog bića. Ovaj Duh može podariti znanje o svemu što je u vezi sa snovima. Immikat će u slučaju zanosa ili duboke nesvestice magavanu pružiti zaštitu tako da on može biti siguran da će se probuditi iz takvih ili sličnih stanja bez ikakve opasnosti. Za prvi priziv, znak na Njenom Pečatu treba iscrtati crvenim i zelenim mastilom na papirusu.

 

OSRAIL

 

 

26. Osrail je veoma moćan i strašan Duh Oblasti koja okružuje Zemlju i smatra se anđelom smrti ove Oblasti. Ovaj Duh utiče na sve što je povezano sa smrću kako u Oblasti koja opasuje Zemlju tako i u našem pojavnom svetu. Nije mudro prizivati ovog Duha, jer i visoko iskusni magavani retko imaju usud za to. Ako magavan uspe dovesti Osraila pod svoju vlast, onda stiče potpunu vlast nad životom i smrću svakog ljudskog bića, a da ne bi na sebe stavljao veliki teret odgovornosti u Sveporetku, u sudbinskom smislu, ne bi trebao nikada koristiti ovu moć. Ako bi neko zloupotrebio Njegov Pečat, ovaj Duh bi postao njegova sudbina. Zato magavan mora biti veoma pažljiv u radu sa ovim Duhom. Ovde je prikazan samo osnovni Pečat da bi magavan imao obaveštenje o Osrailu, a i kao upozorenje, jer Znak Smrti nije dozvoljeno prikazati, a dobiti se može od Osraila lično. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim i ljubičastim mastilom na papirusu.

 

ADOS

 

 

27. Ados je čuvar mnogih magijskih riznica. On daje znanje o pravoj magiji upotrebom Kovitlajuće Sile Zemlje. Ovaj Duh pokazuje kako se magijski upotrebljavaju elektro magnetne struje u našem pojavnom svetu. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim, zelenim, ljubičastim i crnim mastilom na papirusu.

 

SATA PESSADŽA

 

 

28. Sata Pessadža će pokazati magavanu kako se Zakon Etera izobražava u svim bićima Oblasti koja opasuje Zemlju i kako se čovek može preneti iz ove Oblasti u Eterično stanje. Sata Pessadža je veoma moćan Duh koji otkriva mnoštvo mogućnosti i uputstava za zaštitu od svih opasnosti koje bi se mogle pojaviti kada on prenosi sebe u Oblast koja opasuje Zemlju po Zakonu Etera. Sata Pessadža otkriva i tajnu kako učiniti nevidljivim svoje eterično i zvezdano telo tako da ga ne može videti nijedan Duh, bez obzira iz koje Oblasti dolazi. Ovaj Duh može otkriti još mnogo tajni. Za prvi priziv, znak na Njegovom Pečatu treba iscrtati crvenim, ljubičastim i žutim mastilom na papirusu.

 

LAOSA

 

 

29. Laosa je ženski Duh Oblasti koja opasuje Zemlju sa znanjem o tome kako se kretati slobodno i bez ikakvih opasnosti u raznim stanjima gustine tvari. Ona poseduje znanje o posebnim magijskim veštinama pomoću kojih magavan može, kad god zaželi, napustiti svoje zemaljsko telo da bi u eteričnom ili zvezdanom telu dospeo u Oblast koja okružuje Zemlju. Laosa je odlična učiteljica magijskih veština eteričnih i zvezdanih putovanja. Za prvi priziv, znak na Njenom Pečatu treba iscrtati crvenim, plavim i zelenim mastilom na papirusu.

 

 

 

 

 

 

 

<<<       O       >>>

 

 

Sva prava rezervisana

Copyright © 2012 by Alexandar Thorn

Poslednje izmene: 23-01-2013 04:08